Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgisch leger helpt Luik met strijd tegen corona

Geplaatst opvrijdag 23 oktober 2020 - 17:29

Het Belgische leger staat klaar om bij te springen in de strijd tegen corona.

Dat meldt de Belgische omroep VRT.

Noodhospitaal
Op verzoek van de regering heeft het leger geïnventariseerd wat het allemaal zou kunnen bijdragen. Aangezien de nood het hoogst is in Luik, is daar al begonnen met het opzetten van een noodhospitaal.

Lees ook: Net over de grens: 'Luik is coronahoofdstad van Europa'

Ambulances en helikopters
Daarnaast helpt het leger ook al met het vervoeren van coronapatiënten. Vrijdag werden al drie ambulances ingezet, dat kunnen er maximaal twintig worden. Ook legerhelikopters kunnen indien nodig patiënten vervoeren.

Militair hospitaal
Verder kan het militaire ziekenhuis in Neder-over-Heembeek, in de buurt van Brussel, bijspringen. Hier kunnen extra patiënten met brandwonden worden opgevangen, zodat zij niet in de reguliere ziekenhuizen hoeven te worden behandeld. Het legerhospitaal kan niet helpen met de opvang van ernstig zieke coronapatiënten, omdat daar de specialistische zorg voor ontbreekt.

Medisch personeel
Ook kan het leger zo'n 100 verpleegkundigen en artsen uit de eigen gelederen laten bijspringen in andere ziekenhuizen. Tijdens de eerste coronagolf in het voorjaar sprongen Belgische militairen ook al bij in woonzorgcentra. Maar nu worden voor het eerst ook artsen ter beschikking gesteld.

Vrijdagavond beslist de ministerraad definitief of het Belgische leger wordt ingezet in de strijd tegen corona.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen