Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgisch duo verdacht van brandstichting in grotten

Geplaatst opmaandag 24 juli 2017 - 7:12

Twee mannen uit Belgisch-Limburg worden verdacht van brandstichting in de grotten tussen Kanne en Maastricht.

Dat heeft korpschef Dirk Claes van het politiedistrict Bilzen-Hoeselt-Riemst bevestigd.

Twintigers
Het gaat om twee mannen van in de twintig. Het tweetal werd in de nacht van donderdag op vrijdag opgepakt en is op het politiebureau uitgebreid verhoord. Omdat er op dat moment nog te weinig bewijs was voor hun betrokkenheid bij de brand, zijn de mannen dezelfde avond weer vrijgelaten. Ze blijven echter nadrukkelijk verdachten in de zaak.

Ruzie met boer
De twee waren gezien door de eigenaar van het hooi in de grot bij Kanne. De boer kreeg ruzie met hen en haalde de politie erbij. Omdat de brandstichting zich afspeelde op Nederlands grondgebied is het onderzoek overgedragen aan de Limburgse politie. Die komt later maandag mogelijk met meer informatie.

Lees ook: Verdachten brandstichting grotten Maastricht opgepakt

Stank- en rookoverlast
De brand brak donderdagavond uit in 800 kuub hooi in de grotten bij Kanne. De brandweer heeft pogingen om het vuur in de grotten te blussen, gestaakt. Verdere bluspogingen bleken te gevaarlijk voor de hulpdiensten. Door de hoge temperaturen stortten er mergelstenen naar beneden.

De brandweer laat het vuur gecontroleerd uitbranden. Dat kan wel lang gaan duren. "Mensen moeten rekening houden met één of twee weken rook- en stankoverlast", waarschuwt een woordvoerder van de brandweer.

Lees ook: Rookoverlast door grotbrand kan nog weken duren

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hulpdiensten controleren luchtkwaliteit vanwege grotbrand
Robot ziet dat hooi en stro in Cannerberg vooral smeult
Rookoverlast door grotbrand kan nog weken duren
Nieuwe bluspoging bij grotbrand Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen