Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgisch dorp beklad met MVV-graffiti

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 11:09

Vandalen hebben vlak over de grens in het Belgische Veldwezelt MVV-teksten met graffiti achtergelaten.

In de Belgische deelgemeente van Lanaken zijn op diverse plekken zogenoemde MVV-tags aangebracht. Dat meldt Het Belang van Limburg donderdag.

Dozijn
Minstens een dozijn verkeersborden, elektriciteits- en telefoonkasten en openbare gebouwen zijn beklad met graffiti, schrijft het dagblad. Het gaat om teksten als 'Hooligans Maastricht' en 'MVV'.

Verwerpelijk
Schepen Peter Verheyen noemt het "...verwerpelijk dat dergelijke zinloze vandalenstreken gebeuren". De gemeente heeft aangifte gedaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten