Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgisch concern gaat miljoenen investeren in Chemelot

Geplaatst opmaandag 1 april 2019 - 14:37

Katoen Natie gaat tachtig miljoen euro investeren in Chemelot en haar vestiging in Nuth. Ook gaat het een nieuw magazijn in Born bouwen. De investering is goed voor 75 nieuwe arbeidsplaatsen.

Het grootste deel van het geld gaat naar een nieuwe logistieke terminal in Geleen. Het bedrijf uit Antwerpen heeft op industriepark Chemeleot een perceel van een twaalf hectare gekocht.

VDL Nedcar-magazijn
Hier gaat Katoen Natie een magazijn bouwen van 54.500 vierkante meter. Ook komen er 207 silo's, zo meldt het bedrijf in een persbericht. In Nuth gaat het bedrijf de vestiging uitbreiden met 60 silo's en een magazijn van 10.000 vierkante meter. Daarnaast moet in Born een magazijn van 35.000 vierkante meter komen voor toeleveranciers aan VDL Nedcar.

Vers wagenpark
Ook gaat het bedrijf het wagenpark fors in Limburg fors uitbreiden met 115 nieuwe vrachtauto's. Het Belgische op- en overslagbedrijf is geen onbekende in Limburg. Zo nam het enkele jaren geleden transportbedrijf Langen over en bouwde het vestigingen in Nuth, Born, Geleen en Elsloo. Het heeft nu zo'n 250 medewerkers in onze provincie.

Katoen Natie gaat haar activiteiten in Zuid-Limburg uitbreiden omdat de regio 'een ideale springplank naar het Ruhrgebied in Duitsland en Oost-Europa' is. Het Vlaamse bedrijf is in dertig landen actief en heeft 13.000 medewerkers wereldwijd.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen