Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgisch concern gaat miljoenen investeren in Chemelot

Geplaatst opmaandag 1 april 2019 - 14:37

Katoen Natie gaat tachtig miljoen euro investeren in Chemelot en haar vestiging in Nuth. Ook gaat het een nieuw magazijn in Born bouwen. De investering is goed voor 75 nieuwe arbeidsplaatsen.

Het grootste deel van het geld gaat naar een nieuwe logistieke terminal in Geleen. Het bedrijf uit Antwerpen heeft op industriepark Chemeleot een perceel van een twaalf hectare gekocht.

VDL Nedcar-magazijn
Hier gaat Katoen Natie een magazijn bouwen van 54.500 vierkante meter. Ook komen er 207 silo's, zo meldt het bedrijf in een persbericht. In Nuth gaat het bedrijf de vestiging uitbreiden met 60 silo's en een magazijn van 10.000 vierkante meter. Daarnaast moet in Born een magazijn van 35.000 vierkante meter komen voor toeleveranciers aan VDL Nedcar.

Vers wagenpark
Ook gaat het bedrijf het wagenpark fors in Limburg fors uitbreiden met 115 nieuwe vrachtauto's. Het Belgische op- en overslagbedrijf is geen onbekende in Limburg. Zo nam het enkele jaren geleden transportbedrijf Langen over en bouwde het vestigingen in Nuth, Born, Geleen en Elsloo. Het heeft nu zo'n 250 medewerkers in onze provincie.

Katoen Natie gaat haar activiteiten in Zuid-Limburg uitbreiden omdat de regio 'een ideale springplank naar het Ruhrgebied in Duitsland en Oost-Europa' is. Het Vlaamse bedrijf is in dertig landen actief en heeft 13.000 medewerkers wereldwijd.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen