Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgisch concern gaat miljoenen investeren in Chemelot

Geplaatst opmaandag 1 april 2019 - 14:37

Katoen Natie gaat tachtig miljoen euro investeren in Chemelot en haar vestiging in Nuth. Ook gaat het een nieuw magazijn in Born bouwen. De investering is goed voor 75 nieuwe arbeidsplaatsen.

Het grootste deel van het geld gaat naar een nieuwe logistieke terminal in Geleen. Het bedrijf uit Antwerpen heeft op industriepark Chemeleot een perceel van een twaalf hectare gekocht.

VDL Nedcar-magazijn
Hier gaat Katoen Natie een magazijn bouwen van 54.500 vierkante meter. Ook komen er 207 silo's, zo meldt het bedrijf in een persbericht. In Nuth gaat het bedrijf de vestiging uitbreiden met 60 silo's en een magazijn van 10.000 vierkante meter. Daarnaast moet in Born een magazijn van 35.000 vierkante meter komen voor toeleveranciers aan VDL Nedcar.

Vers wagenpark
Ook gaat het bedrijf het wagenpark fors in Limburg fors uitbreiden met 115 nieuwe vrachtauto's. Het Belgische op- en overslagbedrijf is geen onbekende in Limburg. Zo nam het enkele jaren geleden transportbedrijf Langen over en bouwde het vestigingen in Nuth, Born, Geleen en Elsloo. Het heeft nu zo'n 250 medewerkers in onze provincie.

Katoen Natie gaat haar activiteiten in Zuid-Limburg uitbreiden omdat de regio 'een ideale springplank naar het Ruhrgebied in Duitsland en Oost-Europa' is. Het Vlaamse bedrijf is in dertig landen actief en heeft 13.000 medewerkers wereldwijd.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen