Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgisch Beek wint schuttersfeest voor vrouwen

Geplaatst opzaterdag 22 september 2018 - 14:56

De dames van schutterij Sint Catharina uit het Belgisch-Limburgse Beek, deelgemeente van de stad Bree, hebben het Limburgs Dames Schuttersfeest gewonnen.

De winnaars gingen met 'De Ut' aan de haal. Het is de vrouwelijke variant van het bronzen beeld 'D'n Um'. Die is voor de winnaars van het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS).

Lees ook: Midden-Limburg en België door in Dames Schuttersfeest

Tegenhanger
Het damesschuttersfeest begon vorige week in Asenray. Tijdens het kavelen zaterdag kwam Beek als winnaar uit de bus. Het LDS is in 1992 voor het eerst georganiseerd als tegenhanger van het OLS, waar vrouwen destijds niet aan mochten deelnemen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen