Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgisch bedrijf aangewezen voor bouw bezoekerscentrum

Geplaatst opmaandag 7 juni 2021 - 21:01

Het Belgische bouwbedrijf Groep Van Roey is aangewezen voor de bouw van het toekomstige bezoekerscentrum op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten.

De bouw zal later dit jaar van start gaan.

Persoonlijke verhalen
In het centrum krijgen bezoekers een indruk van de geschiedenis van de begraafplaats. Het verloop van de Tweede Wereldoorlog wordt verteld aan de hand van de persoonlijke verhalen van de soldaten die er begraven liggen. Ook krijgen veldslagen aandacht waarbij de meeste soldaten die in Margraten liggen, zijn gesneuveld.

Lees ook: Bezoekerscentrum Margraten: 'Taak verhalen te vertellen'

Het moderne kubusvormige gebouw van 600 vierkante meter groot is ontworpen door KAAN Architecten uit Rotterdam. Grote glazen puien moeten de bezoekers binnen verbinden met de begraafplaats buiten.

Nieuw bezoekerscentrum Amerikaanse Begraafplaats Margraten (10 mei 2021)
Foto: ABMC

Met zorg ontworpen
"Dit centrum is met zorg ontworpen om een moderne, vooruitstrevende en visueel aantrekkelijke ruimte te creëren", aldus Rob Dalessandro, waarnemend secretaris van de American Battle Monuments Commission (ABMC). "Het biedt bezoekers de mogelijkheid om meer te ontdekken en leren van de verhalen over onvergetelijke moed, service en opoffering van de soldaten die we eren."

Tiende centrum
Het bezoekerscentrum in Margraten is het tiende centrum dat wordt gerealiseerd op een Amerikaanse begraafplaats. Het is voor het eerst dat zo'n centrum niet ontworpen is door Amerikanen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen