Overslaan en naar de inhoud gaan

België wil Nederlander die vrouw en zoon doodstak

Geplaatst opdonderdag 4 februari 2021 - 20:31

België vraagt Nederland de 57-jarige man die heeft bekend zijn eveneens Nederlandse vrouw en zoon om het leven te hebben gebracht in het Belgische Rekem over te dragen. Hij werd woensdag op het politiebureau in Maastricht gearresteerd.

De man had zich daar bij gemeld met de mededeling dat hij zijn vrouw en kind had neergestoken. De Belgische politie vond kort daarna de lichamen van de 55-jarige vrouw en de 23-jarige zoon in een bungalow van het gezin in Rekem, net over de grens bij Maastricht.

Procedure
Het is afwachten of de verdachte kiest voor de korte of lange overleveringsprocedure. In het laatste geval kan de overdracht nog maanden duren, zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Belgisch Limburg.

Maastricht
Een buurvrouw vertelde dat het ging om mensen uit Maastricht, die in het bungalowpark verbleven. De Belgische politie heeft de bungalow onderzocht, maar het kan nog even duren voordat de Nederlander kan worden verhoord over zijn motief.

Lees ook: Man stak vrouw en zoon dood in België: 'Verdedigde mezelf'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen