Overslaan en naar de inhoud gaan

België versoepelt maatregelen stapsgewijs vanaf 4 mei

Geplaatst opzaterdag 25 april 2020 - 8:52

Buurland België begint op 4 mei met het versoepelen van de maatregelen tegen de verspreiding van corona. Bedrijven mogen dan weer beginnen, als werknemers tenminste voldoende afstand van elkaar kunnen houden.

De versoepeling gebeurt stapsgewijs, zo maakte premier Sophie Wilmès vrijdagavond laat bekend na urenlang overleg. Ze zei er ook meteen bij dat de versoepeling kan worden teruggedraaid als het virus weer oplaait.

Mondkapje
Alle Belgen krijgen minstens één mondkapje van de overheid, en Belgen boven 12 jaar worden verplicht dat in het openbaar vervoer te dragen. Mond en neus bedekken met een sjaal mag ook.

Winkels
Vanaf 11 mei mogen winkels in België weer open, maar wel onder strenge voorwaarden. Dat geldt niet voor kappers; zij moeten nog even wachten. Restaurants in België blijven voorlopig ook gesloten, maar mogen mogelijk wel in juni weer open. Cafés volgen later.

Scholen
Een deel van de scholen mogen vanaf 18 mei weer open. Zij moeten dan wel allerlei veiligheidsmaatregelen treffen. Scholieren vanaf 12 jaar en leerkrachten moeten de hele dag een mondmasker dragen. Bovendien zitten er dan minder leerlingen in één klas.

Vooralsnog mogen Belgen alleen de deur uit als ze daar een dringende reden voor hebben. Niet-essentiële uitstapjes zijn in elk geval nog tot 18 mei uit den boze. Het lijkt er daarom niet op dat de regels voor Nederlanders om de Belgische grens over te gaan snel versoepeld zullen worden.

Lees ook: België steeds meer op slot: ook kleine wegen versperd

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen