Overslaan en naar de inhoud gaan

België verplicht dragen mondkapje in winkel en bios

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2020 - 22:37

Vanaf komende zaterdag 11 juli moet iedereen die in België gaat winkelen een mondkapje dragen.

Dat heeft de federale overheid donderdag bepaald. Die nam het advies over van de Hoge Gezondheidsraad in België, die vond dat de mondkapjesplicht verder uitgebreid moest worden.

Veel mensen bij elkaar
Behalve in winkels en winkelcentra gaat de mondkapjesplicht ook gelden in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, kerken en moskeeën, musea en bibliotheken. Op het niet dragen van een mondkapje staat een flinke boete. En zaken waarin de mondkapjesplicht niet gehandhaafd wordt, kunnen op last van de overheid gesloten worden. De kans bestaat bovendien dat de mondkapjesplicht de komende tijd nog verder uitgebreid wordt in België.

Tot nu toe gold in België alleen de plicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, voor mensen ouder dan 12 jaar.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen