Overslaan en naar de inhoud gaan

België verplicht dragen mondkapje in winkel en bios

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2020 - 22:37

Vanaf komende zaterdag 11 juli moet iedereen die in België gaat winkelen een mondkapje dragen.

Dat heeft de federale overheid donderdag bepaald. Die nam het advies over van de Hoge Gezondheidsraad in België, die vond dat de mondkapjesplicht verder uitgebreid moest worden.

Veel mensen bij elkaar
Behalve in winkels en winkelcentra gaat de mondkapjesplicht ook gelden in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, kerken en moskeeën, musea en bibliotheken. Op het niet dragen van een mondkapje staat een flinke boete. En zaken waarin de mondkapjesplicht niet gehandhaafd wordt, kunnen op last van de overheid gesloten worden. De kans bestaat bovendien dat de mondkapjesplicht de komende tijd nog verder uitgebreid wordt in België.

Tot nu toe gold in België alleen de plicht om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, voor mensen ouder dan 12 jaar.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen