Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'België verovert Zuid-Limburg snel bij een oorlog'

Geplaatst opdonderdag 19 januari 2017 - 8:44

Wat als België, Nederland de oorlog zou verklaren? Een video over die hypothetische vraag is op YouTube al meer dan 330.000 keer bekeken.

Een van de conclusies is dat Zuid-Limburg al snel in de handen van de Belgen zou vallen.

YouTube
De video maakt deel uit van een serie oorlogsvraagstukken op het kanaal van Binkov's Battlegrounds.

Oorlog
Eerder boog Binkov zich al over een eventuele strijd tussen Rusland en Turkije en ook Amerika vs. China kwam aan bod. De zevende mogelijke oorlog die het kanaal behandelt is die tussen België en Nederland.

Conclusie daarbij is dat onze zuiderburen op de lange termijn kansloos zouden zijn, maar dat de Belgen wel binnen no time Zuid-Limburg in zouden lijven. Het zuiden van onze provincie zou al in Belgische handen zijn nog voordat Nederland überhaupt de kans had om te reageren.

Zuid-Limburg
Wel verwacht Binkov's Battlegrounds dat Maastricht een Nederlandse enclave blijft omdat het in de smalle straten lastig vechten is. De voorspelling is dat het ongeveer een jaar gaat duren voordat Nederland Zuid-Limburg terug heeft veroverd en de oorlog gewonnen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Miljoenensubsidie voor geschiedenisproject 'gewone mensen'
Problemen kerncentrale Tihange voortaan direct gemeld
Waterlek oorzaak problemen bij kerncentrale in Tihagne
Miljoenen Europese subsidie voor projecten euregio
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen