Overslaan en naar de inhoud gaan

'België verovert Zuid-Limburg snel bij een oorlog'

Geplaatst opdonderdag 19 januari 2017 - 8:44

Wat als België, Nederland de oorlog zou verklaren? Een video over die hypothetische vraag is op YouTube al meer dan 330.000 keer bekeken.

Een van de conclusies is dat Zuid-Limburg al snel in de handen van de Belgen zou vallen.

YouTube
De video maakt deel uit van een serie oorlogsvraagstukken op het kanaal van Binkov's Battlegrounds.

Oorlog
Eerder boog Binkov zich al over een eventuele strijd tussen Rusland en Turkije en ook Amerika vs. China kwam aan bod. De zevende mogelijke oorlog die het kanaal behandelt is die tussen België en Nederland.

Conclusie daarbij is dat onze zuiderburen op de lange termijn kansloos zouden zijn, maar dat de Belgen wel binnen no time Zuid-Limburg in zouden lijven. Het zuiden van onze provincie zou al in Belgische handen zijn nog voordat Nederland überhaupt de kans had om te reageren.

Zuid-Limburg
Wel verwacht Binkov's Battlegrounds dat Maastricht een Nederlandse enclave blijft omdat het in de smalle straten lastig vechten is. De voorspelling is dat het ongeveer een jaar gaat duren voordat Nederland Zuid-Limburg terug heeft veroverd en de oorlog gewonnen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Miljoenensubsidie voor geschiedenisproject 'gewone mensen'
Problemen kerncentrale Tihange voortaan direct gemeld
Waterlek oorzaak problemen bij kerncentrale in Tihagne
Miljoenen Europese subsidie voor projecten euregio
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen