Overslaan en naar de inhoud gaan

'België verovert Zuid-Limburg snel bij een oorlog'

Geplaatst opdonderdag 19 januari 2017 - 8:44

Wat als België, Nederland de oorlog zou verklaren? Een video over die hypothetische vraag is op YouTube al meer dan 330.000 keer bekeken.

Een van de conclusies is dat Zuid-Limburg al snel in de handen van de Belgen zou vallen.

YouTube
De video maakt deel uit van een serie oorlogsvraagstukken op het kanaal van Binkov's Battlegrounds.

Oorlog
Eerder boog Binkov zich al over een eventuele strijd tussen Rusland en Turkije en ook Amerika vs. China kwam aan bod. De zevende mogelijke oorlog die het kanaal behandelt is die tussen België en Nederland.

Conclusie daarbij is dat onze zuiderburen op de lange termijn kansloos zouden zijn, maar dat de Belgen wel binnen no time Zuid-Limburg in zouden lijven. Het zuiden van onze provincie zou al in Belgische handen zijn nog voordat Nederland überhaupt de kans had om te reageren.

Zuid-Limburg
Wel verwacht Binkov's Battlegrounds dat Maastricht een Nederlandse enclave blijft omdat het in de smalle straten lastig vechten is. De voorspelling is dat het ongeveer een jaar gaat duren voordat Nederland Zuid-Limburg terug heeft veroverd en de oorlog gewonnen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Miljoenensubsidie voor geschiedenisproject 'gewone mensen'
Problemen kerncentrale Tihange voortaan direct gemeld
Waterlek oorzaak problemen bij kerncentrale in Tihagne
Miljoenen Europese subsidie voor projecten euregio
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen