Overslaan en naar de inhoud gaan

'België laat zich niet intimideren door Maastricht'

Geplaatst opdonderdag 25 februari 2016 - 17:29

Vlaams minister Ben Weyts van mobiliteit zegt zich niet te laten intimideren door de gemeente Maastricht in het dossier rond de beoogde sneltram Maastricht-Hasselt.

In een interview met de Belgische krant Het Belang van Limburg stelt Weyts dat hij 'een stevige overeenkomst op zak heeft'.

Station to station
Die stelt duidelijk dat de tramlijn wordt aangelegd van het station van Hasselt tot het station van Maastricht, aldus de minister. "Ik ben een man van mijn woord en hou dus vast aan de uitvoering van die overeenkomst." Maastricht wil de tram laten rijden tot aan de binnenstad bij Mosae Forum omdat de Wilhelminabrug richting station de tram niet aan kan zonder een forse aanpassing van 30 tot 40 miljoen euro.

Lees ook: Maastricht wil snel nieuw bestemmingsplan tramlijn

Nieuw bestemmingsplan
De gemeenteraad van Maastricht besloot dinsdag daarvoor een nieuw bestemmingsplan op te willen stellen nadat de Raad van State het vorige onlangs vernietigde. Weyts wijst er in Het Belang van Limburg op dat in zijn ogen "Nederland eenzijdig heeft beslist om het tracé in te korten." Een studie heeft uitgewezen dat dat tot 8 procent minder reizigers leidt, aldus de minister. Maar de kostprijs voor Vlaanderen blijft wel dezelfde.

Unfair
"We gaan toch niet hetzelfde betalen om minder te krijgen. Ik probeer een goede Vlaamse huisvader te zijn, en dan zou het unfair zijn om dit zomaar te slikken," staat in het interview.

Koppen rollen
Weyts verbaast zich er ook over dat voordat Maastricht de overeenkomst tekende, niet onderzocht is of de tram technisch haalbaar is. "In Vlaanderen zou men dat onbehoorlijk bestuur noemen en zouden er koppen rollen", stelt de Vlaamse minister.

In de week van 7 maart komt Weyts persoonlijk naar Maastricht om over de situatie te overleggen met de gemeente.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Houding Vlamingen in tramdossier ergert Maastricht
Belgen lijken alsnog akkoord met sneltram Maastricht-Hasselt
Vlamingen akkoord met tramplan Maastricht-Hasselt
Onderzoek nieuwe tramhaltes Maastricht kost 1,5 miljoen
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen