Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'België laat zich niet intimideren door Maastricht'

Geplaatst opdonderdag 25 februari 2016 - 17:29

Vlaams minister Ben Weyts van mobiliteit zegt zich niet te laten intimideren door de gemeente Maastricht in het dossier rond de beoogde sneltram Maastricht-Hasselt.

In een interview met de Belgische krant Het Belang van Limburg stelt Weyts dat hij 'een stevige overeenkomst op zak heeft'.

Station to station
Die stelt duidelijk dat de tramlijn wordt aangelegd van het station van Hasselt tot het station van Maastricht, aldus de minister. "Ik ben een man van mijn woord en hou dus vast aan de uitvoering van die overeenkomst." Maastricht wil de tram laten rijden tot aan de binnenstad bij Mosae Forum omdat de Wilhelminabrug richting station de tram niet aan kan zonder een forse aanpassing van 30 tot 40 miljoen euro.

Lees ook: Maastricht wil snel nieuw bestemmingsplan tramlijn

Nieuw bestemmingsplan
De gemeenteraad van Maastricht besloot dinsdag daarvoor een nieuw bestemmingsplan op te willen stellen nadat de Raad van State het vorige onlangs vernietigde. Weyts wijst er in Het Belang van Limburg op dat in zijn ogen "Nederland eenzijdig heeft beslist om het tracé in te korten." Een studie heeft uitgewezen dat dat tot 8 procent minder reizigers leidt, aldus de minister. Maar de kostprijs voor Vlaanderen blijft wel dezelfde.

Unfair
"We gaan toch niet hetzelfde betalen om minder te krijgen. Ik probeer een goede Vlaamse huisvader te zijn, en dan zou het unfair zijn om dit zomaar te slikken," staat in het interview.

Koppen rollen
Weyts verbaast zich er ook over dat voordat Maastricht de overeenkomst tekende, niet onderzocht is of de tram technisch haalbaar is. "In Vlaanderen zou men dat onbehoorlijk bestuur noemen en zouden er koppen rollen", stelt de Vlaamse minister.

In de week van 7 maart komt Weyts persoonlijk naar Maastricht om over de situatie te overleggen met de gemeente.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Houding Vlamingen in tramdossier ergert Maastricht
Belgen lijken alsnog akkoord met sneltram Maastricht-Hasselt
Vlamingen akkoord met tramplan Maastricht-Hasselt
Onderzoek nieuwe tramhaltes Maastricht kost 1,5 miljoen
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen