Overslaan en naar de inhoud gaan

België blijft nog tot 4 mei op slot

Geplaatst opwoensdag 15 april 2020 - 18:28

België blijft nog tot 4 mei op slot dat heeft premier Sophie Wilmès woensdagmiddag aangekondigd.

Een aantal beperkende maatregelen tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus wordt bijgesteld om het dagelijkse leven 'dragelijker' te maken, zei premier Wilmès. Ze deed haar aankondiging na afloop van een vergadering met de Nationale Veiligheidsraad en de leiders van de Belgische deelregeringen.

Tuincentra
Het aangepaste beleid maakt het mogelijk voor de tuincentra en doe-het-zelfzaken om te heropenen. Wilmès waarschuwde dat het 'niet om een versoepeling' van de regels gaat.

Lees ook: Duitsland verlengt coronamaatregelen tot en met 3 mei

Opmerkelijk was dat de premier tijdens haar optreden tegenover de pers alle Belgen op het hart drukte om buitenshuis een mondkapje te dragen. Deze aanbeveling staat haaks op de Nederlandse aanpak. Volgens de RIVM hebben mondkapjes namelijk geen meerwaarde voor burgers op straat.

Festivals afgelast
Alle grote evenementen in België gaan niet door tot 31 augustus. Er zullen de hele zomer bijvoorbeeld geen festivals mogen plaatsvinden. Deze zomer staat onder meer het populaire Rock Werchter van 2 tot 5 juli gepland. Dat kan nu niet doorgaan. "Het nieuws is geen grote verrassing en we begrijpen volledig waarom. Het is de juiste beslissing. Maar toch zijn we er kapot van", laat de organisatie via Facebook weten.

Tickets
Ook Tomorrowland, dat twee weekenden achter elkaar in juli zou plaatsvinden, moet worden geschrapt. De organisatie gaat de 400.000 verkochte tickets overzetten naar volgend jaar, laat een woordvoerder aan de Vlaamse krant De Morgen weten. "Mensen die volgend jaar niet kunnen komen, zullen hun tickets kunnen doorverkopen aan andere gegadigden via een ruilkassa. We vragen wel geduld van onze festivalgangers, we gaan dit niet morgen kunnen opzetten, maar we zorgen voor een oplossing."

Lees hier alles over het coronavirus

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen