Overslaan en naar de inhoud gaan

België blijft nog tot 4 mei op slot

Geplaatst opwoensdag 15 april 2020 - 18:28

België blijft nog tot 4 mei op slot dat heeft premier Sophie Wilmès woensdagmiddag aangekondigd.

Een aantal beperkende maatregelen tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus wordt bijgesteld om het dagelijkse leven 'dragelijker' te maken, zei premier Wilmès. Ze deed haar aankondiging na afloop van een vergadering met de Nationale Veiligheidsraad en de leiders van de Belgische deelregeringen.

Tuincentra
Het aangepaste beleid maakt het mogelijk voor de tuincentra en doe-het-zelfzaken om te heropenen. Wilmès waarschuwde dat het 'niet om een versoepeling' van de regels gaat.

Lees ook: Duitsland verlengt coronamaatregelen tot en met 3 mei

Opmerkelijk was dat de premier tijdens haar optreden tegenover de pers alle Belgen op het hart drukte om buitenshuis een mondkapje te dragen. Deze aanbeveling staat haaks op de Nederlandse aanpak. Volgens de RIVM hebben mondkapjes namelijk geen meerwaarde voor burgers op straat.

Festivals afgelast
Alle grote evenementen in België gaan niet door tot 31 augustus. Er zullen de hele zomer bijvoorbeeld geen festivals mogen plaatsvinden. Deze zomer staat onder meer het populaire Rock Werchter van 2 tot 5 juli gepland. Dat kan nu niet doorgaan. "Het nieuws is geen grote verrassing en we begrijpen volledig waarom. Het is de juiste beslissing. Maar toch zijn we er kapot van", laat de organisatie via Facebook weten.

Tickets
Ook Tomorrowland, dat twee weekenden achter elkaar in juli zou plaatsvinden, moet worden geschrapt. De organisatie gaat de 400.000 verkochte tickets overzetten naar volgend jaar, laat een woordvoerder aan de Vlaamse krant De Morgen weten. "Mensen die volgend jaar niet kunnen komen, zullen hun tickets kunnen doorverkopen aan andere gegadigden via een ruilkassa. We vragen wel geduld van onze festivalgangers, we gaan dit niet morgen kunnen opzetten, maar we zorgen voor een oplossing."

Lees hier alles over het coronavirus

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen