Convenant Via Belgica (18 jun 2020)

Fietslegioen verlengt Via Belgica met drie jaar

Donderdag werd door verschillende gemeenten in Nederland en België en de provincie Limburg een nieuw, driejarig Via Belgica convenant afgesloten.

Virtual reality brengt Romeinse wachttoren tot leven

Met een speciale VR-bril is het nu mogelijk om de Romeinse wachttoren Goudsberg in Valkenburg te beklimmen.

Geschiedenis Romeinse weg Via Belgica komt tot leven

De geschiedenis van de Via Belgica, de Romeinse weg die tweeduizend jaar geleden door Zuid-Limburg liep, wordt opnieuw zichtbaar gemaakt.

Resten Romeinse weg gevonden in Houthem

Op het terrein van Château Sint Gerlach in Houthem zijn resten gevonden van de tweeduizend jaar oude Via Belgica.

Steeds meer Romeinse sofa's langs Via Belgica

In hetzelfde weekeinde dat volgens de legende Rome gesticht werd, onthult Limburg een nieuw bankje langs een oude Romeinse weg.

Drie ton voor oude Romeinse weg Via Belgica

De provincie Limburg en acht Zuid-Limburgse gemeenten investeren drie ton om de oude Romeinse weg Via Belgica meer onder de aandacht te brengen.

Romeinse weg Via Belgica blootgelegd in Voerendaal

Bij graafwerkzaamheden in Voerendaal is een deel van de Romeinse weg Via Belgica blootgelegd.

Meerssen schenkt Via Belgica-lopers gratis startbewijs

De organisatie van de marathon van Meerssen heeft besloten om de deelnemers die al waren ingeschreven voor de Via Belgica-marathon te compenseren.

Goede doelen lopen geld mis door faillissement marathon

Het faillisement van de organisatie achter de marathon Via Belgica heeft gevolgen voor een aantal goede doelen.

Marathon failliet, lopers kunnen fluiten naar inschrijfgeld

Er komt geen tweede editie van de Via Belgica Marathon. De organisatie heeft de eindjes niet aan elkaar weten te knopen en heeft een faillissement aangevraagd.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten