Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgen verdacht van poging tot moord en drugshandel

Geplaatst opdonderdag 29 september 2016 - 7:46

De Belgen die zondag in Weert na een schotenwisseling zijn opgepakt, worden verdacht van poging tot moord of doodslag. Zij blijven in voorarrest.

Dat laatste geldt ook voor een 59-jarige man en zijn 54-jarige vrouw uit Venlo met wie de Belgen zondag in hun huis in Venlo contact hebben gehad in verband met drugshandel. Dat meldt De Limburger.

Beperkingen
Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie is het Belgische viertal ook de handel in softdrugs én diefstal met geweld ten laste gelegd. Het echtpaar uit Venlo zit vast op verdenking van hennepteelt en/of de levering van softdrugs. Vanwege de beperkingen die alle verdachten is opgelegd, willen zowel het Openbaar Ministerie als de advocaten niets zeggen over het verband tussen de twee zaken.

Voor zover nu bekend zou er echter geen sprake van zijn geweest dat de verdachten het Venlose echtpaar hebben geript. Op grond van welke gebeurtenis de Belgen dan wel diefstal met geweld wordt verweten, blijft onduidelijk,

Inval
De Limburger meldde dinsdag dat de vier mannen zondag vermoedelijk in Venlo waren vanwege een drugsdeal. Duidelijk was toen al dat de inval in een woning in Venlo-Zuid later die dag daarmee verband hield.

Ziekenhuis
De vier Belgen zijn na hun bezoek aan Venlo op de vlucht geslagen voor de politie. Tijdens een achtervolging schoten ze vanuit hun auto op de politie. Ze werden uiteindelijk in Weert in de boeien geslagen. Daarbij losten de arrestanten schoten. Drie van de vier mannen raakten daarbij gewond. Een van hen ligt nog in het ziekenhuis.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Achtervolging in Weert: mannen zijn bekenden van politie
Verdachten schoten uit rijdende auto op agenten
Politie-achtervolging: bestuurder vrij tot aan proces
Schietende man uit Heerlen aangehouden in Genk
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen