Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgen verdacht van poging tot moord en drugshandel

Geplaatst opdonderdag 29 september 2016 - 7:46

De Belgen die zondag in Weert na een schotenwisseling zijn opgepakt, worden verdacht van poging tot moord of doodslag. Zij blijven in voorarrest.

Dat laatste geldt ook voor een 59-jarige man en zijn 54-jarige vrouw uit Venlo met wie de Belgen zondag in hun huis in Venlo contact hebben gehad in verband met drugshandel. Dat meldt De Limburger.

Beperkingen
Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie is het Belgische viertal ook de handel in softdrugs én diefstal met geweld ten laste gelegd. Het echtpaar uit Venlo zit vast op verdenking van hennepteelt en/of de levering van softdrugs. Vanwege de beperkingen die alle verdachten is opgelegd, willen zowel het Openbaar Ministerie als de advocaten niets zeggen over het verband tussen de twee zaken.

Voor zover nu bekend zou er echter geen sprake van zijn geweest dat de verdachten het Venlose echtpaar hebben geript. Op grond van welke gebeurtenis de Belgen dan wel diefstal met geweld wordt verweten, blijft onduidelijk,

Inval
De Limburger meldde dinsdag dat de vier mannen zondag vermoedelijk in Venlo waren vanwege een drugsdeal. Duidelijk was toen al dat de inval in een woning in Venlo-Zuid later die dag daarmee verband hield.

Ziekenhuis
De vier Belgen zijn na hun bezoek aan Venlo op de vlucht geslagen voor de politie. Tijdens een achtervolging schoten ze vanuit hun auto op de politie. Ze werden uiteindelijk in Weert in de boeien geslagen. Daarbij losten de arrestanten schoten. Drie van de vier mannen raakten daarbij gewond. Een van hen ligt nog in het ziekenhuis.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Achtervolging in Weert: mannen zijn bekenden van politie
Verdachten schoten uit rijdende auto op agenten
Politie-achtervolging: bestuurder vrij tot aan proces
Schietende man uit Heerlen aangehouden in Genk
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen