Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgen komen massaal tanken in Limburg

Geplaatst opdinsdag 27 november 2018 - 16:40

Belgen komen massaal de grens over om diesel te tanken in Limburg.

Tankstations in de buurt van de Belgische grens zien een forse toename van het aantal Belgische klanten. Reden is de sterk gestegen dieselprijs in België.

Dubbeltjes per liter
Het prijsverschil loopt op sommige plekken op tot 20 cent per liter diesel, waardoor een tankbeurt in Limburg vele euro's goedkoper is dan in België. "Ik reed hier toevallig voorbij en ben gestopt omdat het zo goedkoop is", zegt een Belgische man die in Maastricht aan het tanken is.

Tientje per tank
Vooral op een volle tank loont het prijsverschil zich. "Ik heb nu een volle tank voor 54 euro, toen ik vorige week in België tankte was dat 66 euro", zegt een Belgische vrouw.

Dieselprijs
De prijs van diesel is de afgelopen tijd fors gestegen in België. De Belgische overheid heeft de prijzen verhoogd in de hoop op die manier het wagenpark te vergroenen. In België rijden namelijk nog veel oude en dus vervuilende diesels rond.

Omweg
Of de strategie werkt in het grensgebied is de vraag, want mensen hebben er een flinke omweg voor over om in Limburg te kunnen tanken. "Ik rij 16 kilometer om hier te komen tanken", zegt een man uit Genk die in Maastricht zijn auto volgooit. "Ik heb het ervoor over, want zo bespaar ik veel geld."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen