Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgen komen massaal tanken in Limburg

Geplaatst opdinsdag 27 november 2018 - 16:40

Belgen komen massaal de grens over om diesel te tanken in Limburg.

Tankstations in de buurt van de Belgische grens zien een forse toename van het aantal Belgische klanten. Reden is de sterk gestegen dieselprijs in België.

Dubbeltjes per liter
Het prijsverschil loopt op sommige plekken op tot 20 cent per liter diesel, waardoor een tankbeurt in Limburg vele euro's goedkoper is dan in België. "Ik reed hier toevallig voorbij en ben gestopt omdat het zo goedkoop is", zegt een Belgische man die in Maastricht aan het tanken is.

Tientje per tank
Vooral op een volle tank loont het prijsverschil zich. "Ik heb nu een volle tank voor 54 euro, toen ik vorige week in België tankte was dat 66 euro", zegt een Belgische vrouw.

Dieselprijs
De prijs van diesel is de afgelopen tijd fors gestegen in België. De Belgische overheid heeft de prijzen verhoogd in de hoop op die manier het wagenpark te vergroenen. In België rijden namelijk nog veel oude en dus vervuilende diesels rond.

Omweg
Of de strategie werkt in het grensgebied is de vraag, want mensen hebben er een flinke omweg voor over om in Limburg te kunnen tanken. "Ik rij 16 kilometer om hier te komen tanken", zegt een man uit Genk die in Maastricht zijn auto volgooit. "Ik heb het ervoor over, want zo bespaar ik veel geld."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen