Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgen geven Limburg code oranje

Geplaatst opdonderdag 3 september 2020 - 16:21

België heeft Limburg gewijzigd naar code oranje gebied. Dat betekent dat niet noodzakelijke reizen voor zowel Belgen als Limburgers worden afgeraden.

Dat laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg weten.

Code oranje
België heeft niet alleen Limburg aangeduid code oranje zone. Ook niet noodzakelijke reizen naar Zeeland, Noord-Brabant, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Flevoland worden afgeraden. "Noodzakelijke verplaatsingen zijn wel toegestaan. Zoals Nederlanders die in België werken en Belgen die in Nederland werken", laat de woordvoerder van de Veiligheidsregio weten. Hier is wel een speciaal formulier voor nodig.

Grenscontroles
Vlak na de uitbraak van het coronavirus vonden er op de grens tussen België en Nederland grenscontroles plaats. Mensen die zonder de juiste papieren de grens over wilden steken werden teruggestuurd en liepen het risico op een boete die kon oplopen tot 350 euro. Volgens de woordvoerder worden er nu geen grenscontroles gehouden en wordt er ook niet zo streng op gehandhaafd als destijds.

Lees ook: Grenscontroles: tot 350 euro boete voor tanken in België

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen