Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgen betwijfelen nut van grenscontroles

Geplaatst opwoensdag 30 maart 2016 - 13:32

De Belgische politie en burgemeester Raf Terwingen van Maasmechelen betwijfelen het nut van de grenscontroles tussen Nederland en België.

Dat meldt Het Belang van Limburg. Nederland besloot tot de grenscontroles na de aanslagen in Brussel. Door de controles ontstaan er met grote regelmaat lange files op de E314 tussen België en Nederland.

Bijzonder dom
Vooral de Belgische politie heeft weinig fiducie in de controles. "Een terrorist moet al bijzonder dom zijn om aan te schuiven in de file", zegt een politiebron tegen de krant. Daarmee wordt gedoeld op de vele binnenwegen die van België naar Nederland leiden. Een woordvoerder van de Marechausseé beweert echter dat er ook daar - verdekt - gecontroleerd wordt.

Niet braaf aanschuiven
Overigens twijfelt niet alleen de Belgische politie aan de controles. Ook de burgemeester van Maasmechelen betwijfelt het nut. "Iemand met slechte bedoelingen gaat uiteraard niet braaf vanaf Genk aanschuiven, maar misschien wil Nederland een subjectief gevoel van veiligheid creëren? Alleen begrijp ik dan niet waarom daarvoor zoveel agenten worden ingezet", aldus Raf Terwingen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Lokale aanpak terreur beter dan snelwegcontroles'
'Kritiek op Belgische veiligheidsdiensten is terecht'
Uitgebrande praalwagen door ruimtegebrek onder viaduct
Belgische minister wil motorbendes Europees aanpakken
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen