Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgen betwijfelen nut van grenscontroles

Geplaatst opwoensdag 30 maart 2016 - 13:32

De Belgische politie en burgemeester Raf Terwingen van Maasmechelen betwijfelen het nut van de grenscontroles tussen Nederland en België.

Dat meldt Het Belang van Limburg. Nederland besloot tot de grenscontroles na de aanslagen in Brussel. Door de controles ontstaan er met grote regelmaat lange files op de E314 tussen België en Nederland.

Bijzonder dom
Vooral de Belgische politie heeft weinig fiducie in de controles. "Een terrorist moet al bijzonder dom zijn om aan te schuiven in de file", zegt een politiebron tegen de krant. Daarmee wordt gedoeld op de vele binnenwegen die van België naar Nederland leiden. Een woordvoerder van de Marechausseé beweert echter dat er ook daar - verdekt - gecontroleerd wordt.

Niet braaf aanschuiven
Overigens twijfelt niet alleen de Belgische politie aan de controles. Ook de burgemeester van Maasmechelen betwijfelt het nut. "Iemand met slechte bedoelingen gaat uiteraard niet braaf vanaf Genk aanschuiven, maar misschien wil Nederland een subjectief gevoel van veiligheid creëren? Alleen begrijp ik dan niet waarom daarvoor zoveel agenten worden ingezet", aldus Raf Terwingen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Lokale aanpak terreur beter dan snelwegcontroles'
'Kritiek op Belgische veiligheidsdiensten is terecht'
Uitgebrande praalwagen door ruimtegebrek onder viaduct
Belgische minister wil motorbendes Europees aanpakken
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen