Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgen betwijfelen nut van grenscontroles

Geplaatst opwoensdag 30 maart 2016 - 13:32

De Belgische politie en burgemeester Raf Terwingen van Maasmechelen betwijfelen het nut van de grenscontroles tussen Nederland en België.

Dat meldt Het Belang van Limburg. Nederland besloot tot de grenscontroles na de aanslagen in Brussel. Door de controles ontstaan er met grote regelmaat lange files op de E314 tussen België en Nederland.

Bijzonder dom
Vooral de Belgische politie heeft weinig fiducie in de controles. "Een terrorist moet al bijzonder dom zijn om aan te schuiven in de file", zegt een politiebron tegen de krant. Daarmee wordt gedoeld op de vele binnenwegen die van België naar Nederland leiden. Een woordvoerder van de Marechausseé beweert echter dat er ook daar - verdekt - gecontroleerd wordt.

Niet braaf aanschuiven
Overigens twijfelt niet alleen de Belgische politie aan de controles. Ook de burgemeester van Maasmechelen betwijfelt het nut. "Iemand met slechte bedoelingen gaat uiteraard niet braaf vanaf Genk aanschuiven, maar misschien wil Nederland een subjectief gevoel van veiligheid creëren? Alleen begrijp ik dan niet waarom daarvoor zoveel agenten worden ingezet", aldus Raf Terwingen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Lokale aanpak terreur beter dan snelwegcontroles'
'Kritiek op Belgische veiligheidsdiensten is terecht'
Uitgebrande praalwagen door ruimtegebrek onder viaduct
Belgische minister wil motorbendes Europees aanpakken
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen