Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgen bekronen Dumoulin tot beste internationale wielrenner

Geplaatst opwoensdag 7 november 2018 - 11:36

Tom Dumoulin is op het Gala van de Flandrien in de prijzen gevallen. Een Belgische krant bekroonde de Maastrichtse wielrenner tot beste internationale wielrenner van het jaar.

Dat meldt Wielerflits.nl. Het Gala van de Flandrien wordt elk jaar door Het Nieuwsblad gehouden. Tijdens deze gelegenheid worden er meerdere trofeeën uitgereikt. De Flandrien-Trofee (beste Belgische wielrenner) ging naar Yves Lampaert.

Opvallend
Dat Tom Dumoulin van de Belgische courant de Internationale Flandrien-Trofee ontvangt, mag als verrassend beschouwd worden. De Maastrichtenaar won weliswaar geen grote ronde, maar beleefde wel een ijzersterk en constant seizoen. Dumoulin eindige zowel in de Giro als in de Tour op de tweede plaats in het eindklassement, boekte ritzeges in de grote ronde van Frankrijk en Italië , scoorde een zilveren plak op het WK tijdrijden en eindigde als vierde in de WK-wegrit.

Deze prestaties heeft de Belgische journalisten uiteindelijk doen overtuigen om Dumoulin te bekronen met deze titel.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen