Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Belgen akkoord, tram Maastricht-Hasselt gaat toch door

Geplaatst opwoensdag 29 juni 2016 - 12:17

Er komt toch een tramverbinding tussen Maastricht en Hasselt.

De gemeente Maastricht en de provincie Limburg hebben een akkoord bereikt met de Vlaamse overheid. De Nederlandse partijen pompen zes miljoen euro extra in het project.

Eindhalte
De extra bijdrage is nodig omdat het tracé wordt ingekort. In eerste instantie was de bedoeling dat de tramlijn van Hasselt tot aan het treinstation in Maastricht zou lopen, maar besloten is nu dat het Mosae Forum de eindhalte wordt. Uit onderzoek bleek eerder dat vervoerder De Lijn door het kortere tracé zes ton per jaar aan inkomsten mis zou lopen, dat bedrag wordt nu gecompenseerd. De extra bijdrage valt volgens de Nederlandse partijen binnen de begroting.

Hoofdpijndossier
De komst van de sneltram vormt al jaren een hoofdpijndossier in de Maastrichtse en Limburgse politiek. De problemen stapelden zich op toen bleek dat de tram niet tot aan het station kon rijden omdat de Wilhelminabrug over de Maas een tramverbinding niet aan kan.

Een terugblik op het tramdossier lees je op de site van De Limburger.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen