Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgen akkoord, tram Maastricht-Hasselt gaat toch door

Geplaatst opwoensdag 29 juni 2016 - 12:17

Er komt toch een tramverbinding tussen Maastricht en Hasselt.

De gemeente Maastricht en de provincie Limburg hebben een akkoord bereikt met de Vlaamse overheid. De Nederlandse partijen pompen zes miljoen euro extra in het project.

Eindhalte
De extra bijdrage is nodig omdat het tracé wordt ingekort. In eerste instantie was de bedoeling dat de tramlijn van Hasselt tot aan het treinstation in Maastricht zou lopen, maar besloten is nu dat het Mosae Forum de eindhalte wordt. Uit onderzoek bleek eerder dat vervoerder De Lijn door het kortere tracé zes ton per jaar aan inkomsten mis zou lopen, dat bedrag wordt nu gecompenseerd. De extra bijdrage valt volgens de Nederlandse partijen binnen de begroting.

Hoofdpijndossier
De komst van de sneltram vormt al jaren een hoofdpijndossier in de Maastrichtse en Limburgse politiek. De problemen stapelden zich op toen bleek dat de tram niet tot aan het station kon rijden omdat de Wilhelminabrug over de Maas een tramverbinding niet aan kan.

Een terugblik op het tramdossier lees je op de site van De Limburger.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen