Overslaan en naar de inhoud gaan

Belgen akkoord, tram Maastricht-Hasselt gaat toch door

Geplaatst opwoensdag 29 juni 2016 - 12:17

Er komt toch een tramverbinding tussen Maastricht en Hasselt.

De gemeente Maastricht en de provincie Limburg hebben een akkoord bereikt met de Vlaamse overheid. De Nederlandse partijen pompen zes miljoen euro extra in het project.

Eindhalte
De extra bijdrage is nodig omdat het tracé wordt ingekort. In eerste instantie was de bedoeling dat de tramlijn van Hasselt tot aan het treinstation in Maastricht zou lopen, maar besloten is nu dat het Mosae Forum de eindhalte wordt. Uit onderzoek bleek eerder dat vervoerder De Lijn door het kortere tracé zes ton per jaar aan inkomsten mis zou lopen, dat bedrag wordt nu gecompenseerd. De extra bijdrage valt volgens de Nederlandse partijen binnen de begroting.

Hoofdpijndossier
De komst van de sneltram vormt al jaren een hoofdpijndossier in de Maastrichtse en Limburgse politiek. De problemen stapelden zich op toen bleek dat de tram niet tot aan het station kon rijden omdat de Wilhelminabrug over de Maas een tramverbinding niet aan kan.

Een terugblik op het tramdossier lees je op de site van De Limburger.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen