Overslaan en naar de inhoud gaan

Belg troeft concurrentie af tijdens Ronde van Limburg

Geplaatst opzondag 2 juni 2019 - 21:27

Wielrenner Brecht Stas heeft de 69ste Ronde van Limburg gewonnen. De Belg was in de straten van Genhout de rapste van een drietal. Zijn landgenoot Jaron Wydooghe werd vóór Sjors Dekker tweede in de wedstrijd, die deel uitmaakt van de Topcompetitie.

Kort na het middaguur begon het deelnemersveld in Stein aan de wedstrijd over bijna 179 kilometer door het Heuvelland.

Diverse ontsnappingen
Ondanks de hitte waren er diverse ontsnappingen en daarin liet ook Jaap Kooijman zich niet onbetuigd. De uit Sittard afkomstige renner zei voor de start dat hij deze koers, die al sinds 1981 niet meer door een Limburger gewonnen is, graag zou winnen. "Iedere Limburgse koers vind ik prachtig, maar de Ronde van Limburg is de mooiste en gaat door mijn trainingsgebied."

Bij het ingaan van de twee plaatselijke ronden van 11,4 kilometer hadden Sjors Dekker, Jaron Wydooghe en Steven Willemsen een kleine voorsprong op de favorieten. Stas voegde zich kort daarna bij dit drietal en toonde zich op de meet de snelste.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen