Overslaan en naar de inhoud gaan

Belfeld heeft medelijden met Brunssum

Geplaatst opvrijdag 7 juli 2017 - 17:45

De mogelijk gedwongen fusie van Brunssum met Heerlen en Landgraaf is een déjà vu voor menig Belfeldenaar.

Wat Brunssum nu overkomt lijkt veel op wat in 2001 met Belfeld gebeurde.

Pijn
Belfeld had
fusieplannen met Beesel, Reuver en Swalmen. Daar trok de Tweede Kamer een streep door toen de gemeente werd toegevoegd aan de herindeling van Venlo en Tegelen. En dat doet nog altijd pijn, vertellen oud-raadslid Jos Hoezen en Henk Brauer, oud-fractievoorzitter van de Belfeldse democraten en later wethouder in Venlo.

In de tes genejd
"Het doet me denken aan 2001, toen we geconfronteerd werden met het feit dat we bij de gemeente Venlo kwamen. Dezelfde tactiek als hier. Opeens en gedwongen. Geen kans om een barricade op te werpen. In Brunssum zullen ze zich 'in de tes genejd' voelen," zegt Hoezen.

Tractoren de weg op
"Het heeft toen pijn gedaan en wonden geslagen. En die wond is weer even open gegaan voor de inwoners van Brunssum. Ik heb met ze te doen. Als klein dorp, wijk of gemeente wordt je niet beter van zo'n grootschalige fusie, je staat achteraan in de rij. Ik zou zeggen mobiliseer, ga met tractoren op de weg en kom in verzet," geeft Brauer als advies mee. "Ik wens ze heel veel energie en daadkracht toe."

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Burgemeesters Kerkrade en Brunssum zien fusie niet zitten
LIVE: Provincie stemt over herindeling Parkstad
College Brunssum valt in debat over herindeling
'Landgraaf subjectief met informatie voor referendum'
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen