Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Belevingscentrum voor gevaar in oude brandweerkazerne

Geplaatst opvrijdag 18 mei 2018 - 14:17

In de oude brandweerkazerne aan de Nijmeegseweg in Venlo komt een belevingscentrum voor gevaren op het gebied van gezondheid en veiligheid.

Het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft vrijdag ingestemd met de komst van de zogenoemde Risk Factory naar Noord- en Midden-Limburg.

Realistisch
In het centrum kunnen kinderen en ouderen op realistische manier verschillende risicoscenario's op het gebied van gezondheid en veiligheid beleven, bijvoorbeeld hoe te reageren bij vlam in de pan.

Op school
In eerste instantie is de Risk Factory bedoeld voor basisschoolleerlingen. Een bezoek aan het belevingscentrum begint voor hen in de klas met een game. In de Risk Factory doen ze vervolgens ervaring op met zaken zoals brandveiligheid, cyberpesten, verkeersveiligheid, crisissituaties, gezondheid en 112-bellen.

De veiligheidsregio hoopt met het centrum het bewustzijn van veiligheid en gezondheid van de kinderen te vergroten. Ook leren de kinderen hoe ze moeten omgaan met potentiële risico's.

Samenwerking
De Risk Factory is een samenwerking tussen Veiligheidsregio Limburg-Noord, diverse schoolbesturen, de provincie Limburg, de politie, Vincent van Gogh Venray en meerdere gemeenten. Bovendien wordt er samengewerkt met Veiligheidsregio Twente, waar al een Risk Factory staat.

De eerste basisschoolleerlingen kunnen naar verwachting begin 2019 in het belevingscentrum terecht. Daarna zullen ook senioren en mogelijk in de toekomst ook andere doelgroepen een bezoek kunnen brengen aan de Risk Factory.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen