Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Belevingscentrum voor gevaar in oude brandweerkazerne

Geplaatst opvrijdag 18 mei 2018 - 14:17

In de oude brandweerkazerne aan de Nijmeegseweg in Venlo komt een belevingscentrum voor gevaren op het gebied van gezondheid en veiligheid.

Het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft vrijdag ingestemd met de komst van de zogenoemde Risk Factory naar Noord- en Midden-Limburg.

Realistisch
In het centrum kunnen kinderen en ouderen op realistische manier verschillende risicoscenario's op het gebied van gezondheid en veiligheid beleven, bijvoorbeeld hoe te reageren bij vlam in de pan.

Op school
In eerste instantie is de Risk Factory bedoeld voor basisschoolleerlingen. Een bezoek aan het belevingscentrum begint voor hen in de klas met een game. In de Risk Factory doen ze vervolgens ervaring op met zaken zoals brandveiligheid, cyberpesten, verkeersveiligheid, crisissituaties, gezondheid en 112-bellen.

De veiligheidsregio hoopt met het centrum het bewustzijn van veiligheid en gezondheid van de kinderen te vergroten. Ook leren de kinderen hoe ze moeten omgaan met potentiële risico's.

Samenwerking
De Risk Factory is een samenwerking tussen Veiligheidsregio Limburg-Noord, diverse schoolbesturen, de provincie Limburg, de politie, Vincent van Gogh Venray en meerdere gemeenten. Bovendien wordt er samengewerkt met Veiligheidsregio Twente, waar al een Risk Factory staat.

De eerste basisschoolleerlingen kunnen naar verwachting begin 2019 in het belevingscentrum terecht. Daarna zullen ook senioren en mogelijk in de toekomst ook andere doelgroepen een bezoek kunnen brengen aan de Risk Factory.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Overzicht
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek

Meest gelezen