Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Belevingscentrum voor gevaar in oude brandweerkazerne

Geplaatst opvrijdag 18 mei 2018 - 14:17

In de oude brandweerkazerne aan de Nijmeegseweg in Venlo komt een belevingscentrum voor gevaren op het gebied van gezondheid en veiligheid.

Het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft vrijdag ingestemd met de komst van de zogenoemde Risk Factory naar Noord- en Midden-Limburg.

Realistisch
In het centrum kunnen kinderen en ouderen op realistische manier verschillende risicoscenario's op het gebied van gezondheid en veiligheid beleven, bijvoorbeeld hoe te reageren bij vlam in de pan.

Op school
In eerste instantie is de Risk Factory bedoeld voor basisschoolleerlingen. Een bezoek aan het belevingscentrum begint voor hen in de klas met een game. In de Risk Factory doen ze vervolgens ervaring op met zaken zoals brandveiligheid, cyberpesten, verkeersveiligheid, crisissituaties, gezondheid en 112-bellen.

De veiligheidsregio hoopt met het centrum het bewustzijn van veiligheid en gezondheid van de kinderen te vergroten. Ook leren de kinderen hoe ze moeten omgaan met potentiële risico's.

Samenwerking
De Risk Factory is een samenwerking tussen Veiligheidsregio Limburg-Noord, diverse schoolbesturen, de provincie Limburg, de politie, Vincent van Gogh Venray en meerdere gemeenten. Bovendien wordt er samengewerkt met Veiligheidsregio Twente, waar al een Risk Factory staat.

De eerste basisschoolleerlingen kunnen naar verwachting begin 2019 in het belevingscentrum terecht. Daarna zullen ook senioren en mogelijk in de toekomst ook andere doelgroepen een bezoek kunnen brengen aan de Risk Factory.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen