Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Belevingscentrum voor gevaar in oude brandweerkazerne

Geplaatst opvrijdag 18 mei 2018 - 14:17

In de oude brandweerkazerne aan de Nijmeegseweg in Venlo komt een belevingscentrum voor gevaren op het gebied van gezondheid en veiligheid.

Het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft vrijdag ingestemd met de komst van de zogenoemde Risk Factory naar Noord- en Midden-Limburg.

Realistisch
In het centrum kunnen kinderen en ouderen op realistische manier verschillende risicoscenario's op het gebied van gezondheid en veiligheid beleven, bijvoorbeeld hoe te reageren bij vlam in de pan.

Op school
In eerste instantie is de Risk Factory bedoeld voor basisschoolleerlingen. Een bezoek aan het belevingscentrum begint voor hen in de klas met een game. In de Risk Factory doen ze vervolgens ervaring op met zaken zoals brandveiligheid, cyberpesten, verkeersveiligheid, crisissituaties, gezondheid en 112-bellen.

De veiligheidsregio hoopt met het centrum het bewustzijn van veiligheid en gezondheid van de kinderen te vergroten. Ook leren de kinderen hoe ze moeten omgaan met potentiële risico's.

Samenwerking
De Risk Factory is een samenwerking tussen Veiligheidsregio Limburg-Noord, diverse schoolbesturen, de provincie Limburg, de politie, Vincent van Gogh Venray en meerdere gemeenten. Bovendien wordt er samengewerkt met Veiligheidsregio Twente, waar al een Risk Factory staat.

De eerste basisschoolleerlingen kunnen naar verwachting begin 2019 in het belevingscentrum terecht. Daarna zullen ook senioren en mogelijk in de toekomst ook andere doelgroepen een bezoek kunnen brengen aan de Risk Factory.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen