Overslaan en naar de inhoud gaan

Beledigingen aan adres van advocaat Jos Brech

Geplaatst opzaterdag 8 september 2018 - 10:15

Gerald Roethof, de advocaat van Jos Brech, heeft via internet beledigingen ontvangen. Ook kreeg hij haatmails.

"Er zijn enkele lelijke telefoontjes geweest. Die zijn, zoals ik heb begrepen van mijn secretaresse, bij het verkeerde kantoor binnengekomen. De telefoontjes gingen naar het kantoor van mijn zusje. Ook waren er 25 haatmails en normaal is dat een stuk minder", vertelde Roethof in Pauw vrijdagavond.

Extra gevoelig
Volgens de advocaat van Brech, verdachte in de zaak Nicky Verstappen, is dit meer dan normaal. "Het heeft ermee te maken dat zaken met kindjes die gedood worden, kindjes die misbruikt worden, dat zijn zaken die altijd extra gevoelig zijn. In deze zaak blijft de vraag of Brech dat gedaan heeft. Er zijn altijd mensen die hun boosheid willen laten blijken."

750 mensen
​Brech benaderde Roethof zelf. "Hij heeft mij gezocht. Elk jaar bellen zo’n 750 mensen mij met de vraag of ik ze bij kan staan en hij is een van de personen die gebeld heeft." Ook vertelt de advocaat bij het programma dat er al persoonlijk contact is geweest met Brech. In eerste instantie kon Roethof Brech zelf niet bezoeken, maar heeft een collega dat gedaan.

Lees ook: Advocaat van Brech: 'Zaken over kindjes raken me'

Verhoren, verhoren en verhoren
"Als men tot een oplossing wil komen in deze zaak moeten ze hem verhoren, verhoren en verhoren. Dat kan in theorie het hele weekend doorgaan", vertelt Roethof in Pauw. "Als meneer verhoord wordt dan ben ik erbij. En als ik er niet bij kan zijn, dan zorg ik dat er een collega bij is. Collega’s genoeg die bij kunnen springen."

Weinig zeggen
Inhoudelijk kan de advocaat nog weinig zeggen, overigens tot zijn eigen frustratie. Brech zit in beperking, wat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. Roethoef is de enige die nu met de man uit Simpelveld mag praten.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen