Overslaan en naar de inhoud gaan

Beledigingen aan adres van advocaat Jos Brech

Geplaatst opzaterdag 8 september 2018 - 10:15

Gerald Roethof, de advocaat van Jos Brech, heeft via internet beledigingen ontvangen. Ook kreeg hij haatmails.

"Er zijn enkele lelijke telefoontjes geweest. Die zijn, zoals ik heb begrepen van mijn secretaresse, bij het verkeerde kantoor binnengekomen. De telefoontjes gingen naar het kantoor van mijn zusje. Ook waren er 25 haatmails en normaal is dat een stuk minder", vertelde Roethof in Pauw vrijdagavond.

Extra gevoelig
Volgens de advocaat van Brech, verdachte in de zaak Nicky Verstappen, is dit meer dan normaal. "Het heeft ermee te maken dat zaken met kindjes die gedood worden, kindjes die misbruikt worden, dat zijn zaken die altijd extra gevoelig zijn. In deze zaak blijft de vraag of Brech dat gedaan heeft. Er zijn altijd mensen die hun boosheid willen laten blijken."

750 mensen
​Brech benaderde Roethof zelf. "Hij heeft mij gezocht. Elk jaar bellen zo’n 750 mensen mij met de vraag of ik ze bij kan staan en hij is een van de personen die gebeld heeft." Ook vertelt de advocaat bij het programma dat er al persoonlijk contact is geweest met Brech. In eerste instantie kon Roethof Brech zelf niet bezoeken, maar heeft een collega dat gedaan.

Lees ook: Advocaat van Brech: 'Zaken over kindjes raken me'

Verhoren, verhoren en verhoren
"Als men tot een oplossing wil komen in deze zaak moeten ze hem verhoren, verhoren en verhoren. Dat kan in theorie het hele weekend doorgaan", vertelt Roethof in Pauw. "Als meneer verhoord wordt dan ben ik erbij. En als ik er niet bij kan zijn, dan zorg ik dat er een collega bij is. Collega’s genoeg die bij kunnen springen."

Weinig zeggen
Inhoudelijk kan de advocaat nog weinig zeggen, overigens tot zijn eigen frustratie. Brech zit in beperking, wat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. Roethoef is de enige die nu met de man uit Simpelveld mag praten.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen