Overslaan en naar de inhoud gaan

Beledigingen aan adres van advocaat Jos Brech

Geplaatst opzaterdag 8 september 2018 - 10:15

Gerald Roethof, de advocaat van Jos Brech, heeft via internet beledigingen ontvangen. Ook kreeg hij haatmails.

"Er zijn enkele lelijke telefoontjes geweest. Die zijn, zoals ik heb begrepen van mijn secretaresse, bij het verkeerde kantoor binnengekomen. De telefoontjes gingen naar het kantoor van mijn zusje. Ook waren er 25 haatmails en normaal is dat een stuk minder", vertelde Roethof in Pauw vrijdagavond.

Extra gevoelig
Volgens de advocaat van Brech, verdachte in de zaak Nicky Verstappen, is dit meer dan normaal. "Het heeft ermee te maken dat zaken met kindjes die gedood worden, kindjes die misbruikt worden, dat zijn zaken die altijd extra gevoelig zijn. In deze zaak blijft de vraag of Brech dat gedaan heeft. Er zijn altijd mensen die hun boosheid willen laten blijken."

750 mensen
​Brech benaderde Roethof zelf. "Hij heeft mij gezocht. Elk jaar bellen zo’n 750 mensen mij met de vraag of ik ze bij kan staan en hij is een van de personen die gebeld heeft." Ook vertelt de advocaat bij het programma dat er al persoonlijk contact is geweest met Brech. In eerste instantie kon Roethof Brech zelf niet bezoeken, maar heeft een collega dat gedaan.

Lees ook: Advocaat van Brech: 'Zaken over kindjes raken me'

Verhoren, verhoren en verhoren
"Als men tot een oplossing wil komen in deze zaak moeten ze hem verhoren, verhoren en verhoren. Dat kan in theorie het hele weekend doorgaan", vertelt Roethof in Pauw. "Als meneer verhoord wordt dan ben ik erbij. En als ik er niet bij kan zijn, dan zorg ik dat er een collega bij is. Collega’s genoeg die bij kunnen springen."

Weinig zeggen
Inhoudelijk kan de advocaat nog weinig zeggen, overigens tot zijn eigen frustratie. Brech zit in beperking, wat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. Roethoef is de enige die nu met de man uit Simpelveld mag praten.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen