Overslaan en naar de inhoud gaan

Beledigingen aan adres van advocaat Jos Brech

Geplaatst opzaterdag 8 september 2018 - 10:15

Gerald Roethof, de advocaat van Jos Brech, heeft via internet beledigingen ontvangen. Ook kreeg hij haatmails.

"Er zijn enkele lelijke telefoontjes geweest. Die zijn, zoals ik heb begrepen van mijn secretaresse, bij het verkeerde kantoor binnengekomen. De telefoontjes gingen naar het kantoor van mijn zusje. Ook waren er 25 haatmails en normaal is dat een stuk minder", vertelde Roethof in Pauw vrijdagavond.

Extra gevoelig
Volgens de advocaat van Brech, verdachte in de zaak Nicky Verstappen, is dit meer dan normaal. "Het heeft ermee te maken dat zaken met kindjes die gedood worden, kindjes die misbruikt worden, dat zijn zaken die altijd extra gevoelig zijn. In deze zaak blijft de vraag of Brech dat gedaan heeft. Er zijn altijd mensen die hun boosheid willen laten blijken."

750 mensen
​Brech benaderde Roethof zelf. "Hij heeft mij gezocht. Elk jaar bellen zo’n 750 mensen mij met de vraag of ik ze bij kan staan en hij is een van de personen die gebeld heeft." Ook vertelt de advocaat bij het programma dat er al persoonlijk contact is geweest met Brech. In eerste instantie kon Roethof Brech zelf niet bezoeken, maar heeft een collega dat gedaan.

Lees ook: Advocaat van Brech: 'Zaken over kindjes raken me'

Verhoren, verhoren en verhoren
"Als men tot een oplossing wil komen in deze zaak moeten ze hem verhoren, verhoren en verhoren. Dat kan in theorie het hele weekend doorgaan", vertelt Roethof in Pauw. "Als meneer verhoord wordt dan ben ik erbij. En als ik er niet bij kan zijn, dan zorg ik dat er een collega bij is. Collega’s genoeg die bij kunnen springen."

Weinig zeggen
Inhoudelijk kan de advocaat nog weinig zeggen, overigens tot zijn eigen frustratie. Brech zit in beperking, wat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. Roethoef is de enige die nu met de man uit Simpelveld mag praten.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen