Overslaan en naar de inhoud gaan

'Belastingdienst had schuld aan falen Weekers'

Geplaatst opzondag 24 januari 2016 - 16:04

Oud-staatssecretaris Frans Weekers uit Weert vindt het na twee jaar nog steeds de schuld van de belastingdienst, dat hij in 2014 moest opstappen als staatssecretaris van Financiën.

"De informatie van de belastingdienst komt niet bij de top van het Ministerie terecht. Persoonlijk kun je er niets aan doen" zei Weekers zondag in L1-programma De Stemming, al erkende hij dat hij als staatssecretaris politiek verantwoordelijk was.

Toeslagen
De uit Weert afkomstige Weekers moest in januari 2014 aftreden omdat de Tweede Kamer vanwege problemen rond de uitbetaling van toeslagen. De Belastingdienst lukte het in die periode niet om mensen die recht op bijvoorbeeld een zorg- of huurtoeslag hadden op tijd uit te betalen.

Shocktherapie
Na een moeizaam debat waarin Weekers regelmatig het antwoord op vragen van de Tweede Kamer schuldig bleef, trad Weekers af als bewindsman. Naar eigen zeggen om zijn verantwoordelijkheid te nemen, en om een 'shocktherapie' te weeg te brengen bij de belastingdienst.

Uitstel
De VVD'er heeft nooit behoefte gehad om terug te blikken op zijn opstappen twee jaar geleden. Inmiddels denkt hij dat het beter was geweest als hij het debat in de Tweede Kamer toen een week had uitgesteld.

Tijd kopen
Weekers zou achteraf het debat in de Tweede Kamer een week uitgesteld hebben. "Toen het tot zo veel commotie leidde had ik tijd moeten kopen", zegt de Weertenaar nu. In het debat moest Weekers meermalen toegeven dat hij gevraagde informatie niet paraat had. Achteraf gezien vindt hij nu dat hij die informatie schriftelijk had moeten toezeggen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bonaire
Nieuwe baan brengt Frans Weekers naar Antillen
Grote kans op Limburgse opvolging Verheijen
Weekers heeft geen trek in Kamerzetel Verheijen
Weekers niet op zoek naar vaste baan als burgemeester
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen