Overslaan en naar de inhoud gaan

Belasting Venlo krijgt balie voor als je het niet snapt

Geplaatst opdonderdag 4 januari 2018 - 21:00

De Belastingdienst in Venlo begint over enkele weken met een proef waarbij onder meer mensen die moeite hebben met lezen en schrijven beter geholpen worden.

Het is de bedoeling dat ze aan de balie kunnen aangeven dat ze laaggeletterd zijn en extra hulp nodig hebben.

Stressballetje
Omdat er nog veel schaamte is onder mensen die niet goed kunnen lezen en schrijven is de Belastingdienst bezig met het ontwikkelen van hulpmiddelen. Zo komt er bijvoorbeeld een stressballetje op de balie te liggen. Als mensen dat in hun handen pakken, weet de medewerker dat er behoefte is aan extra hulp.

Herhalen
Ook komt er een soort schuif met cijfers waarop mensen kunnen aangeven hoe moeilijk ze een vraag vinden. Een medewerker van de Belastingdienst kan dan aanbieden om op een rustige plek te gaan zitten of de vraag te herhalen totdat hij wel duidelijk is.

Scholing
Dat betekent ook dat de baliemedewerkers in Venlo extra geschoold worden om
laaggeletterdheid beter te herkennen. De proef begint waarschijnlijk eind deze maand in zowel Venlo als Rotterdam. Deze twee steden zijn bewust gekozen omdat blijkt dat daar de meeste mensen wonen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen