Hondenbelasting

Limburgse gemeenten houden vast aan hondenbelasting

Limburgse gemeenten houden stug vast aan hondenbelasting als inkomstenbron. Net als afgelopen jaar rekenen 25 gemeenten hier een heffing voor het bezit van een of meer honden.

Fiscalist
Nieuwe belastingregels corona: topdrukte bij fiscalisten

De maand maart is van oudsher al een drukke maand voor belastingadviseurs. De belastingaangiftes mogen immers weer ingediend worden. Maar door corona is het werk een stuk complexer geworden.

Woz woning geld ozb belasting huis_HD
Rekenkameronderzoek naar hoge proceskosten BsGW

De rekenkamers van zeven Limburgse gemeenten zijn een onderzoek gestart naar de hoge proceskosten van de BsGW, de belastingsamenwerking van vrijwel alle Limburgse gemeenten.

Ondernemer, rekening, rekenen, calculator, rekenmachine, belasting (stock)
Gemeenten geven ondernemers steuntje in de rug

Ondernemers en instellingen in de 28 Limburgse BsGW-gemeenten die ernstig worden getroffen door de coronacrisis hoeven de komende drie maanden geen lokale belastingen, heffingen of leges te betalen. Ook de inning van waterschapsbelasting wordt stopgezet.

belastingdienst belastingen lokale (16 mrt 2020)
'Stel inning lokale belastingen voor ondernemers uit'

De fracties van de VVD in acht Limburgse gemeenteraden willen dat ondernemers uitstel krijgen van het betalen van lokale lasten.

Woz woning geld ozb belasting huis
Woz-bezwaar kost Limburgse gemeenten 1,5 miljoen

Bijna 14.000 Limburgse woningeigenaren hebben afgelopen jaar bezwaar gemaakt tegen de Woz-waarde van hun eigen huis. Een derde liet dat doen via een commercieel bureau.

Controle Blerick (4 okt 2019)
Wapen, drugs en schulden: drie mannen vast na controle

Bij een controleactie van de politie in Blerick zijn vrijdagavond een 55-jarige Duitse automobilist en een 21-jarige scooterrijder uit Meterik aangehouden, omdat ze met drugs op achter het stuur zaten.

stock auto
Fors hogere wegenbelasting voor dieselrijders

Autobezitters betalen volgend jaar samen 147 miljoen euro wegenbelasting meer. Dat komt doordat het aantal auto's toeneemt, de tarieven omhooggaan en er een fijnstoftoeslag voor dieselauto's komt.

Ontruiming belastingdienst Heerlen 22 nov 2019
Geen gevaarlijke stoffen in poederbrief belastingkantoor

Er zaten geen gevaarlijke stoffen in de poederbrief, die vrijdag werd bezorgd bij de Belastingdienst in Heerlen.

Wateroverlast - Hevige regenval (20 sep 2017)
Waterschap worstelt met klimaatverandering: belasting stijgt

Waterschap Limburg gaat de waterschapsbelasting verhogen, omdat de organisatie worstelt met de gevolgen van klimaatverandering.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten