Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2015 - 10:56

De belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe. Basis- en middelbare scholen voeren steeds meer technieklessen in en ook het bedrijfsleven haakt bij concrete projecten aan.

Dit bleek tijdens de bijeenkomst Techniek=Toekomst, in het Trevianum in Sittard.

Tevreden over resultaten
Gedeputeerde Bert Kersten (PvdA, Onderwijs) sprak hier zijn tevredenheid uit over de voorlopige resultaten van het Techniekplan Limburg. Uit cijfers van de provincie blijkt dat in Noord- en Midden-Limburg het afgelopen jaar 16 procent meer leerlingen aan een technische studierichting begonnen.

Hij wees op de technieklessen in het basisonderwijs die worden gegeven door onder andere Mad Science, Natuur en Milieueducatie en het Spark Tech Lab in Weert.

Oog op toekomstige banen
Schoolbesturen, instellingen en bedrijfsleven zijn daar nauw bij betrokken. Dat geldt ook voor het voortgezet onderwijs en het MBO. "Arcus en Leeuwenborgh hebben bijvoorbeeld een nieuwe visie op het beroepsonderwijs geschreven, met het oog op toekomstige banen", zei Kersten.

Gezamelijk vakcentrum
Zo’n 80 bedrijven in de installatiebranche onderzoeken hoe ze met het onderwijs één gezamenlijk vakcentrum kunnen inrichten, voor regulier onderwijs, scholing van mensen die al werkzaam zijn in de sector en zij-instromers. Hierdoor kunnen scholieren al in een vroeg stadium werken met machines die ze later in hun werk ook tegenkomen.

Voor al deze projecten heeft de provincie subsidie gegeven.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zes Limburgse middelbare scholen zijn 'topscholen'
Techniekopleidingen willen zich in Sittard vestigen
Porno op tv in kantine van school in Sittard
Nieuwe Limburgse opleiding voor verpleegkundigen
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen