Overslaan en naar de inhoud gaan

Belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2015 - 10:56

De belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe. Basis- en middelbare scholen voeren steeds meer technieklessen in en ook het bedrijfsleven haakt bij concrete projecten aan.

Dit bleek tijdens de bijeenkomst Techniek=Toekomst, in het Trevianum in Sittard.

Tevreden over resultaten
Gedeputeerde Bert Kersten (PvdA, Onderwijs) sprak hier zijn tevredenheid uit over de voorlopige resultaten van het Techniekplan Limburg. Uit cijfers van de provincie blijkt dat in Noord- en Midden-Limburg het afgelopen jaar 16 procent meer leerlingen aan een technische studierichting begonnen.

Hij wees op de technieklessen in het basisonderwijs die worden gegeven door onder andere Mad Science, Natuur en Milieueducatie en het Spark Tech Lab in Weert.

Oog op toekomstige banen
Schoolbesturen, instellingen en bedrijfsleven zijn daar nauw bij betrokken. Dat geldt ook voor het voortgezet onderwijs en het MBO. "Arcus en Leeuwenborgh hebben bijvoorbeeld een nieuwe visie op het beroepsonderwijs geschreven, met het oog op toekomstige banen", zei Kersten.

Gezamelijk vakcentrum
Zo’n 80 bedrijven in de installatiebranche onderzoeken hoe ze met het onderwijs één gezamenlijk vakcentrum kunnen inrichten, voor regulier onderwijs, scholing van mensen die al werkzaam zijn in de sector en zij-instromers. Hierdoor kunnen scholieren al in een vroeg stadium werken met machines die ze later in hun werk ook tegenkomen.

Voor al deze projecten heeft de provincie subsidie gegeven.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zes Limburgse middelbare scholen zijn 'topscholen'
Techniekopleidingen willen zich in Sittard vestigen
Porno op tv in kantine van school in Sittard
Nieuwe Limburgse opleiding voor verpleegkundigen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen