Overslaan en naar de inhoud gaan

Belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2015 - 10:56

De belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe. Basis- en middelbare scholen voeren steeds meer technieklessen in en ook het bedrijfsleven haakt bij concrete projecten aan.

Dit bleek tijdens de bijeenkomst Techniek=Toekomst, in het Trevianum in Sittard.

Tevreden over resultaten
Gedeputeerde Bert Kersten (PvdA, Onderwijs) sprak hier zijn tevredenheid uit over de voorlopige resultaten van het Techniekplan Limburg. Uit cijfers van de provincie blijkt dat in Noord- en Midden-Limburg het afgelopen jaar 16 procent meer leerlingen aan een technische studierichting begonnen.

Hij wees op de technieklessen in het basisonderwijs die worden gegeven door onder andere Mad Science, Natuur en Milieueducatie en het Spark Tech Lab in Weert.

Oog op toekomstige banen
Schoolbesturen, instellingen en bedrijfsleven zijn daar nauw bij betrokken. Dat geldt ook voor het voortgezet onderwijs en het MBO. "Arcus en Leeuwenborgh hebben bijvoorbeeld een nieuwe visie op het beroepsonderwijs geschreven, met het oog op toekomstige banen", zei Kersten.

Gezamelijk vakcentrum
Zo’n 80 bedrijven in de installatiebranche onderzoeken hoe ze met het onderwijs één gezamenlijk vakcentrum kunnen inrichten, voor regulier onderwijs, scholing van mensen die al werkzaam zijn in de sector en zij-instromers. Hierdoor kunnen scholieren al in een vroeg stadium werken met machines die ze later in hun werk ook tegenkomen.

Voor al deze projecten heeft de provincie subsidie gegeven.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zes Limburgse middelbare scholen zijn 'topscholen'
Techniekopleidingen willen zich in Sittard vestigen
Porno op tv in kantine van school in Sittard
Nieuwe Limburgse opleiding voor verpleegkundigen
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen