Overslaan en naar de inhoud gaan

Belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe

Geplaatst opdonderdag 5 maart 2015 - 10:56

De belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe. Basis- en middelbare scholen voeren steeds meer technieklessen in en ook het bedrijfsleven haakt bij concrete projecten aan.

Dit bleek tijdens de bijeenkomst Techniek=Toekomst, in het Trevianum in Sittard.

Tevreden over resultaten
Gedeputeerde Bert Kersten (PvdA, Onderwijs) sprak hier zijn tevredenheid uit over de voorlopige resultaten van het Techniekplan Limburg. Uit cijfers van de provincie blijkt dat in Noord- en Midden-Limburg het afgelopen jaar 16 procent meer leerlingen aan een technische studierichting begonnen.

Hij wees op de technieklessen in het basisonderwijs die worden gegeven door onder andere Mad Science, Natuur en Milieueducatie en het Spark Tech Lab in Weert.

Oog op toekomstige banen
Schoolbesturen, instellingen en bedrijfsleven zijn daar nauw bij betrokken. Dat geldt ook voor het voortgezet onderwijs en het MBO. "Arcus en Leeuwenborgh hebben bijvoorbeeld een nieuwe visie op het beroepsonderwijs geschreven, met het oog op toekomstige banen", zei Kersten.

Gezamelijk vakcentrum
Zo’n 80 bedrijven in de installatiebranche onderzoeken hoe ze met het onderwijs één gezamenlijk vakcentrum kunnen inrichten, voor regulier onderwijs, scholing van mensen die al werkzaam zijn in de sector en zij-instromers. Hierdoor kunnen scholieren al in een vroeg stadium werken met machines die ze later in hun werk ook tegenkomen.

Voor al deze projecten heeft de provincie subsidie gegeven.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zes Limburgse middelbare scholen zijn 'topscholen'
Techniekopleidingen willen zich in Sittard vestigen
Porno op tv in kantine van school in Sittard
Nieuwe Limburgse opleiding voor verpleegkundigen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen