Overslaan en naar de inhoud gaan

Belangrijke week Van Bommel en Hendrix: 'Kijken ernaar uit'

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 21:23

De Limburgse vertegenwoordiging bij de hoofdmacht van PSV bestaat uit coach Mark van Bommel en Jorrit Hendrix. De twee krijgen in vier dagen tijd twee fraaie affiches voor de kiezen: donderdag in de Europa League tegen Sporting Lissabon en zondag in de Eredivisie tegen Ajax.

Panningnaar Hendrix staat te trappelen, zo zei hij woensdag op een persconferentie. "Het zijn twee topwedstrijden. Daar kijken we vooral heel erg naar uit", zegt Hendrix, die stelt dat de volledige focus eerst op het Europees duel gericht is. "Eerst donderdag, dan pas zondag."

Wedstrijden op zich
De controleur, die in het begin van het seizoen vooral op de bank zat, maar in de afgelopen weken meer speelminuten kreeg van Van Bommel, ziet kansen in de Europa League-poule. "Op papier kun je misschien zeggen dat dit de twee beste ploegen zijn", zegt Hendrix over PSV en Sporting. "Maar daar zou je LASK en Rosenborg mee tekort doen. Ik weet ook dat Sporting niet al te sterk aan het seizoen begonnen is, maar Europees gezien zegt dat niet veel. Dat zijn wedstrijden op zich."

'Veel goeds, maar geen garantie'
Maasbrachtenaar Van Bommel had een cryptisch antwoord in petto toen hem werd gevraagd wat zijn verwachtingen zijn. "Ik denk dat het een mooie wedstrijd wordt, met aansprekende namen uit het Portugese en het Nederlandse voetbal. Dat belooft veel goeds, maar dat is geen garantie dat het een mooie wedstrijd wordt."

Eigen spel
Van Bommel wil - zoals coaches dat zo vaak willen - vooral naar zijn eigen ploeg kijken, ondanks dat Sporting in een onrustige periode zit. De Nederlandse trainer Marcel Keizer werd er onlangs ontslagen. "Natuurlijk maakt dat de wedstrijd anders. Na het vertrek van Keizer hebben we zo snel als we konden het nieuwe spel van Sporting geanalyseerd. Tegelijkertijd gaan we altijd en vooral uit van ons eigen spel. Dat is onze basis", aldus de oefenmeester.

Tweede in Eredivisie
Het duel tegen Sporting Lissabon is voor PSV de eerste wedstrijd in de poulefase van de Europa League. In de Eredivisie pakten de Eindhovenaren dertien punten in de eerste vijf wedstrijden. PSV staat op de ranglijst op doelsaldo tweede, achter koploper Ajax. Wint PSV zondag in eigen huis van de Amsterdammers, dan neemt de club uit de lichtstad de koppositie over.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen