Overslaan en naar de inhoud gaan

Belangrijke week Van Bommel en Hendrix: 'Kijken ernaar uit'

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 21:23

De Limburgse vertegenwoordiging bij de hoofdmacht van PSV bestaat uit coach Mark van Bommel en Jorrit Hendrix. De twee krijgen in vier dagen tijd twee fraaie affiches voor de kiezen: donderdag in de Europa League tegen Sporting Lissabon en zondag in de Eredivisie tegen Ajax.

Panningnaar Hendrix staat te trappelen, zo zei hij woensdag op een persconferentie. "Het zijn twee topwedstrijden. Daar kijken we vooral heel erg naar uit", zegt Hendrix, die stelt dat de volledige focus eerst op het Europees duel gericht is. "Eerst donderdag, dan pas zondag."

Wedstrijden op zich
De controleur, die in het begin van het seizoen vooral op de bank zat, maar in de afgelopen weken meer speelminuten kreeg van Van Bommel, ziet kansen in de Europa League-poule. "Op papier kun je misschien zeggen dat dit de twee beste ploegen zijn", zegt Hendrix over PSV en Sporting. "Maar daar zou je LASK en Rosenborg mee tekort doen. Ik weet ook dat Sporting niet al te sterk aan het seizoen begonnen is, maar Europees gezien zegt dat niet veel. Dat zijn wedstrijden op zich."

'Veel goeds, maar geen garantie'
Maasbrachtenaar Van Bommel had een cryptisch antwoord in petto toen hem werd gevraagd wat zijn verwachtingen zijn. "Ik denk dat het een mooie wedstrijd wordt, met aansprekende namen uit het Portugese en het Nederlandse voetbal. Dat belooft veel goeds, maar dat is geen garantie dat het een mooie wedstrijd wordt."

Eigen spel
Van Bommel wil - zoals coaches dat zo vaak willen - vooral naar zijn eigen ploeg kijken, ondanks dat Sporting in een onrustige periode zit. De Nederlandse trainer Marcel Keizer werd er onlangs ontslagen. "Natuurlijk maakt dat de wedstrijd anders. Na het vertrek van Keizer hebben we zo snel als we konden het nieuwe spel van Sporting geanalyseerd. Tegelijkertijd gaan we altijd en vooral uit van ons eigen spel. Dat is onze basis", aldus de oefenmeester.

Tweede in Eredivisie
Het duel tegen Sporting Lissabon is voor PSV de eerste wedstrijd in de poulefase van de Europa League. In de Eredivisie pakten de Eindhovenaren dertien punten in de eerste vijf wedstrijden. PSV staat op de ranglijst op doelsaldo tweede, achter koploper Ajax. Wint PSV zondag in eigen huis van de Amsterdammers, dan neemt de club uit de lichtstad de koppositie over.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen