Overslaan en naar de inhoud gaan

Belangrijke week Van Bommel en Hendrix: 'Kijken ernaar uit'

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 21:23

De Limburgse vertegenwoordiging bij de hoofdmacht van PSV bestaat uit coach Mark van Bommel en Jorrit Hendrix. De twee krijgen in vier dagen tijd twee fraaie affiches voor de kiezen: donderdag in de Europa League tegen Sporting Lissabon en zondag in de Eredivisie tegen Ajax.

Panningnaar Hendrix staat te trappelen, zo zei hij woensdag op een persconferentie. "Het zijn twee topwedstrijden. Daar kijken we vooral heel erg naar uit", zegt Hendrix, die stelt dat de volledige focus eerst op het Europees duel gericht is. "Eerst donderdag, dan pas zondag."

Wedstrijden op zich
De controleur, die in het begin van het seizoen vooral op de bank zat, maar in de afgelopen weken meer speelminuten kreeg van Van Bommel, ziet kansen in de Europa League-poule. "Op papier kun je misschien zeggen dat dit de twee beste ploegen zijn", zegt Hendrix over PSV en Sporting. "Maar daar zou je LASK en Rosenborg mee tekort doen. Ik weet ook dat Sporting niet al te sterk aan het seizoen begonnen is, maar Europees gezien zegt dat niet veel. Dat zijn wedstrijden op zich."

'Veel goeds, maar geen garantie'
Maasbrachtenaar Van Bommel had een cryptisch antwoord in petto toen hem werd gevraagd wat zijn verwachtingen zijn. "Ik denk dat het een mooie wedstrijd wordt, met aansprekende namen uit het Portugese en het Nederlandse voetbal. Dat belooft veel goeds, maar dat is geen garantie dat het een mooie wedstrijd wordt."

Eigen spel
Van Bommel wil - zoals coaches dat zo vaak willen - vooral naar zijn eigen ploeg kijken, ondanks dat Sporting in een onrustige periode zit. De Nederlandse trainer Marcel Keizer werd er onlangs ontslagen. "Natuurlijk maakt dat de wedstrijd anders. Na het vertrek van Keizer hebben we zo snel als we konden het nieuwe spel van Sporting geanalyseerd. Tegelijkertijd gaan we altijd en vooral uit van ons eigen spel. Dat is onze basis", aldus de oefenmeester.

Tweede in Eredivisie
Het duel tegen Sporting Lissabon is voor PSV de eerste wedstrijd in de poulefase van de Europa League. In de Eredivisie pakten de Eindhovenaren dertien punten in de eerste vijf wedstrijden. PSV staat op de ranglijst op doelsaldo tweede, achter koploper Ajax. Wint PSV zondag in eigen huis van de Amsterdammers, dan neemt de club uit de lichtstad de koppositie over.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen