Overslaan en naar de inhoud gaan

Belangrijke getuige gehoord in zaak Nicky Verstappen

Geplaatst opdonderdag 28 november 2019 - 10:11

Er wordt op korte termijn een vrouw gehoord die claimt dat ze een man, naar haar idee Jos Brech (57), heeft zien fietsen in de periode dat Nicky Verstappen verdween.

Dat heeft de rechter donderdag besloten. Ze wordt gehoord door de rechter-commissaris.

Lees ook: Rechtbank tegen Brech: 'U heeft de sleutel van uw cel'

Bovenlijf ontbloot
Er werd vorige week door advocaat Gerald Roethof gevraagd om verschillende getuigen te horen. Zeker een van hen zou in 1998 een man hebben gezien met een jongen, die een pyjamabroek droeg en wiens bovenlijf ontbloot was. Zij zegt met de kennis van nu dat die man Brech was. Hij en Nicky zouden samen op de fiets hebben gezeten. Haar destijds vijftienjarige dochter zegt hetzelfde te hebben gezien. Roethof en justitie krijgen binnenkort dus de kans om deze getuigen nader te bevragen.

Geen slangengif
Roethof wilde ook nader onderzoek laten doen naar het bloed van Nicky Verstappen, om te controleren of er slangengif of andere schadelijke stoffen in zouden zitten. Dat zou in zijn optiek de doodsoorzaak kunnen zijn. De rechter wees dat onderzoek af; in 1998 en 2001 is er al uitgebreid bloedonderzoek gedaan. Toen is getest op meerdere giftige stoffen, alcohol, drugs en geneesmiddelen.

Lees ook: Jos Brech ontkent Nicky Verstappen te hebben gedood

Langer in de cel
Daarnaast moest de rechter zich buigen over het voorarrest van Brech, die sinds augustus vorig jaar vastzit. Het verzoek van raadsman Roethof om de vijftiger op vrije voeten te stellen, werd afgewezen. De rechter vindt dat de 27 dna-sporen van Brech op het lichaam van Nicky Verstappen roepen om een uitleg en dat de verdachte deze uitleg niet geeft. Ook zou er sprake zijn van vluchtgevaar.

Vragen onbeantwoord
Tot op heden kiest de verdachte uit Simpelveld ervoor om zijn kaken op elkaar te houden. Hij verklaarde enkel dat hij niet verantwoordelijk is voor de dood van Nicky Verstappen, en dat hij de destijds elfjarige jongen niet heeft ontvoerd en misbruikt. Andere cruciale vragen, over bijvoorbeeld aangetroffen dna op het lichaam van Nicky, blijven vooralsnog onbeantwoord.

In februari volgt er nog één zitting, voordat de zaak inhoudelijk behandeld wordt in maart. Pas dan komt er een strafeis in de zaak.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen