Overslaan en naar de inhoud gaan

Belangrijke getuige gehoord in zaak Nicky Verstappen

Geplaatst opdonderdag 28 november 2019 - 10:11

Er wordt op korte termijn een vrouw gehoord die claimt dat ze een man, naar haar idee Jos Brech (57), heeft zien fietsen in de periode dat Nicky Verstappen verdween.

Dat heeft de rechter donderdag besloten. Ze wordt gehoord door de rechter-commissaris.

Lees ook: Rechtbank tegen Brech: 'U heeft de sleutel van uw cel'

Bovenlijf ontbloot
Er werd vorige week door advocaat Gerald Roethof gevraagd om verschillende getuigen te horen. Zeker een van hen zou in 1998 een man hebben gezien met een jongen, die een pyjamabroek droeg en wiens bovenlijf ontbloot was. Zij zegt met de kennis van nu dat die man Brech was. Hij en Nicky zouden samen op de fiets hebben gezeten. Haar destijds vijftienjarige dochter zegt hetzelfde te hebben gezien. Roethof en justitie krijgen binnenkort dus de kans om deze getuigen nader te bevragen.

Geen slangengif
Roethof wilde ook nader onderzoek laten doen naar het bloed van Nicky Verstappen, om te controleren of er slangengif of andere schadelijke stoffen in zouden zitten. Dat zou in zijn optiek de doodsoorzaak kunnen zijn. De rechter wees dat onderzoek af; in 1998 en 2001 is er al uitgebreid bloedonderzoek gedaan. Toen is getest op meerdere giftige stoffen, alcohol, drugs en geneesmiddelen.

Lees ook: Jos Brech ontkent Nicky Verstappen te hebben gedood

Langer in de cel
Daarnaast moest de rechter zich buigen over het voorarrest van Brech, die sinds augustus vorig jaar vastzit. Het verzoek van raadsman Roethof om de vijftiger op vrije voeten te stellen, werd afgewezen. De rechter vindt dat de 27 dna-sporen van Brech op het lichaam van Nicky Verstappen roepen om een uitleg en dat de verdachte deze uitleg niet geeft. Ook zou er sprake zijn van vluchtgevaar.

Vragen onbeantwoord
Tot op heden kiest de verdachte uit Simpelveld ervoor om zijn kaken op elkaar te houden. Hij verklaarde enkel dat hij niet verantwoordelijk is voor de dood van Nicky Verstappen, en dat hij de destijds elfjarige jongen niet heeft ontvoerd en misbruikt. Andere cruciale vragen, over bijvoorbeeld aangetroffen dna op het lichaam van Nicky, blijven vooralsnog onbeantwoord.

In februari volgt er nog één zitting, voordat de zaak inhoudelijk behandeld wordt in maart. Pas dan komt er een strafeis in de zaak.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen