Overslaan en naar de inhoud gaan

Belangenverenigingen tegen langzaamaanactie truckers

Geplaatst opdinsdag 29 oktober 2019 - 12:20

De langzaamaanacties van vrachtwagenchauffeurs, werkzaam in de bouw, kunnen niet rekenen op de steun van belangenverenigingen.

Volgens Transport en Logistiek Nederland is de actie niet slim. “We zijn voor de acties op het Malieveld”, zegt een woordvoerder. “Maar we willen niet dat het verkeer op autowegen vast komen te zitten.” De belangenvereniging voor de transportsector vreest dat andere leden hinder ondervinden van de langzaamaanactie.

lees ook: Vroege ochtendspits verwacht door acties bouw

Geen hinder
Ook de belangenvereniging van de bouw, Bouwend Nederland, ziet niets in de actie van de truckers. “Het liefst halen we ze zelf van de weg”, stelt een woordvoerder. “We willen niet dat het publiek hinder ondervindt van onze acties.”

Openbaar vervoer
Ook de actiegroep Grond in Verzet, die de actiedag in Den Haag heeft georganiseerd, riep actievoerders maandag op niet met vrachtwagens, kranen en shovels naar het Malieveld te komen. De organisatie wil dat de mensen met openbaar vervoer en auto's komen om overlast te voorkomen. De truckers die dinsdag vanuit Kerkrade naar Den Haag vertrekken negeren de oproep. "We willen een statement maken. Laten zien dat we het zat zijn", aldus de truckers.

De politie neemt geen extra maatregelen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen