Overslaan en naar de inhoud gaan

Beladen derby Fortuna tegen MVV barst al los op Twitter

Geplaatst opdinsdag 15 november 2016 - 15:58

De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en MVV is altijd een beladen derby. Vrijdag nemen de ploegen het in Sittard tegen elkaar op, maar op Twitter lijkt de strijd al losgebarsten.

Vrijdagavond om 20:00 vindt de Zuid-Limburgse klassieker plaats in Sittard.

Thuiswedstrijd
De Maastrichtenaren delen op Twitter alvast een sneer uit naar hun Sittardse opponent. MVV weet dat er bij Fortuna tijdens thuiswedstrijden gemiddeld 1.939 fans op de tribune zitten. "Vrijdag 800 Sjengen op bezoek. Wie speelt er nou thuis?", schrijft MVV op hun officiële Twitter-account.

Loyaliteit
De toon is duidelijk gezet, maar de Sittardenaren pareren deze opmerking. Zo melden ze dat er bij elke uitwedstrijd honderden Fortuna-fans met hun club meereizen. "Dat is pas loyaliteit!", aldus Fortuna in de Twitter-vete.

Chapeau
Het blijft overigens niet bij de tweet van Fortuna. Het laatste woord in de verbale strijd op Twitter is aan MVV. "Chapeau Fortuna Sittard! Die loyaliteit heeft jullie uit welgeteld al 1 punt opgeleverd dit seizoen", komt MVV snoeihard uit de hoek op Twitter. Hoewel het hard tegen hard gaat, wensen de Maastrichtenaren Fortuna wel nog succes "uit in Sittard...". Zo blijft het tenminste nog sportief.

Statement
"Wat hebben ze op sociale media een grote mond, onze vrienden van MVV", schrijft Fortuna Sittard in een statement op de clubsite. "In de aanloop naar de wedstrijd vraagt onze komende tegenstander zich op Twitter af of Fortuna wel een thuiswedstrijd speelt, met '800 Sjengen op bezoek'? Natuurlijk speelt Fortuna thuis!" De Sittardenaren roepen dan ook iedereen met een groen-geel hart op om naar de derby te komen. "Want wie het laatst lacht..."

Als het er vrijdagavond op het veld in Sittard net zo hard aan toe gaat als op internet, kunnen de supporters in ieder geval een mooie pot tegemoet zien.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Roda JC - MVV Maastricht (7 januari 2022)
Roda JC wint na kansenfestival in derby van MVV
Klaas Wels
MVV-trainer Wels hoopt op versterkingen in elke linie
MVV wint oefenduel van Carl Zeiss Jena
'De eerste helft was voor MVV, de tweede voor ons'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen