Overslaan en naar de inhoud gaan

Beklad huis Molukse wijk nog steeds onbewoond

Geplaatst opdinsdag 30 april 2019 - 12:06

De leegstaande woning aan de Diederik van Havertstraat in de Molukse wijk in Maastricht, die een maand geleden werd beklad en vernield, is nog steeds niet bewoond.

Zowel de in haast opgezette bewonersvereniging van de Molukse wijk als de woningcorporatie Woonpunt willen een maand na de vernielingen nog steeds niet reageren op de situatie.

Gesprekken
Een woordvoerder van Woonpunt laat weten dat zij nog steeds in gesprek zijn met de bewoners en dat 'gedurende deze gesprekken niet gecommuniceerd wordt met pers'. Wanneer deze gesprekken afgerond worden is nog niet bekend.

Herstel
De schade aan de woning is een maand na dato nog steeds niet hersteld. Woonpunt heeft alleen glasplaten tegen de kapotte ramen laten plaatsen om verdere schade in de woning te voorkomen.

Alleen voor Molukkers
Onbekenden hadden in het laatste weekend van maart de tekst 'Dit is de Molukse wijk. Alleen voor Molukkers' op het raam gekalkt. Daarnaast waren er vernielingen aan de woning aangebracht en eieren en meel tegen de gevel gegooid. Ze hadden dit gedaan omdat ze vrezen dat er een Nederlands gezin in de wijk in Heer komt wonen.

Lees ook: Huis beklad in Molukse wijk om buurt Moluks te houden

Brief
De vernielingen zijn mogelijk een gevolg van een brief die op vrijdag 29 maart door een groep jongeren onder de Molukse gemeenschap werd verspreid. Dit omdat ze hadden vernomen dat er mogelijk niet-Molukkers in het huurhuis zouden komen wonen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen