Overslaan en naar de inhoud gaan

Beklad huis Molukse wijk nog steeds onbewoond

Geplaatst opdinsdag 30 april 2019 - 12:06

De leegstaande woning aan de Diederik van Havertstraat in de Molukse wijk in Maastricht, die een maand geleden werd beklad en vernield, is nog steeds niet bewoond.

Zowel de in haast opgezette bewonersvereniging van de Molukse wijk als de woningcorporatie Woonpunt willen een maand na de vernielingen nog steeds niet reageren op de situatie.

Gesprekken
Een woordvoerder van Woonpunt laat weten dat zij nog steeds in gesprek zijn met de bewoners en dat 'gedurende deze gesprekken niet gecommuniceerd wordt met pers'. Wanneer deze gesprekken afgerond worden is nog niet bekend.

Herstel
De schade aan de woning is een maand na dato nog steeds niet hersteld. Woonpunt heeft alleen glasplaten tegen de kapotte ramen laten plaatsen om verdere schade in de woning te voorkomen.

Alleen voor Molukkers
Onbekenden hadden in het laatste weekend van maart de tekst 'Dit is de Molukse wijk. Alleen voor Molukkers' op het raam gekalkt. Daarnaast waren er vernielingen aan de woning aangebracht en eieren en meel tegen de gevel gegooid. Ze hadden dit gedaan omdat ze vrezen dat er een Nederlands gezin in de wijk in Heer komt wonen.

Lees ook: Huis beklad in Molukse wijk om buurt Moluks te houden

Brief
De vernielingen zijn mogelijk een gevolg van een brief die op vrijdag 29 maart door een groep jongeren onder de Molukse gemeenschap werd verspreid. Dit omdat ze hadden vernomen dat er mogelijk niet-Molukkers in het huurhuis zouden komen wonen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen