Overslaan en naar de inhoud gaan

Beklad huis Molukse wijk nog steeds onbewoond

Geplaatst opdinsdag 30 april 2019 - 12:06

De leegstaande woning aan de Diederik van Havertstraat in de Molukse wijk in Maastricht, die een maand geleden werd beklad en vernield, is nog steeds niet bewoond.

Zowel de in haast opgezette bewonersvereniging van de Molukse wijk als de woningcorporatie Woonpunt willen een maand na de vernielingen nog steeds niet reageren op de situatie.

Gesprekken
Een woordvoerder van Woonpunt laat weten dat zij nog steeds in gesprek zijn met de bewoners en dat 'gedurende deze gesprekken niet gecommuniceerd wordt met pers'. Wanneer deze gesprekken afgerond worden is nog niet bekend.

Herstel
De schade aan de woning is een maand na dato nog steeds niet hersteld. Woonpunt heeft alleen glasplaten tegen de kapotte ramen laten plaatsen om verdere schade in de woning te voorkomen.

Alleen voor Molukkers
Onbekenden hadden in het laatste weekend van maart de tekst 'Dit is de Molukse wijk. Alleen voor Molukkers' op het raam gekalkt. Daarnaast waren er vernielingen aan de woning aangebracht en eieren en meel tegen de gevel gegooid. Ze hadden dit gedaan omdat ze vrezen dat er een Nederlands gezin in de wijk in Heer komt wonen.

Lees ook: Huis beklad in Molukse wijk om buurt Moluks te houden

Brief
De vernielingen zijn mogelijk een gevolg van een brief die op vrijdag 29 maart door een groep jongeren onder de Molukse gemeenschap werd verspreid. Dit omdat ze hadden vernomen dat er mogelijk niet-Molukkers in het huurhuis zouden komen wonen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen