Overslaan en naar de inhoud gaan

Beklad huis Molukse wijk nog steeds onbewoond

Geplaatst opdinsdag 30 april 2019 - 12:06

De leegstaande woning aan de Diederik van Havertstraat in de Molukse wijk in Maastricht, die een maand geleden werd beklad en vernield, is nog steeds niet bewoond.

Zowel de in haast opgezette bewonersvereniging van de Molukse wijk als de woningcorporatie Woonpunt willen een maand na de vernielingen nog steeds niet reageren op de situatie.

Gesprekken
Een woordvoerder van Woonpunt laat weten dat zij nog steeds in gesprek zijn met de bewoners en dat 'gedurende deze gesprekken niet gecommuniceerd wordt met pers'. Wanneer deze gesprekken afgerond worden is nog niet bekend.

Herstel
De schade aan de woning is een maand na dato nog steeds niet hersteld. Woonpunt heeft alleen glasplaten tegen de kapotte ramen laten plaatsen om verdere schade in de woning te voorkomen.

Alleen voor Molukkers
Onbekenden hadden in het laatste weekend van maart de tekst 'Dit is de Molukse wijk. Alleen voor Molukkers' op het raam gekalkt. Daarnaast waren er vernielingen aan de woning aangebracht en eieren en meel tegen de gevel gegooid. Ze hadden dit gedaan omdat ze vrezen dat er een Nederlands gezin in de wijk in Heer komt wonen.

Lees ook: Huis beklad in Molukse wijk om buurt Moluks te houden

Brief
De vernielingen zijn mogelijk een gevolg van een brief die op vrijdag 29 maart door een groep jongeren onder de Molukse gemeenschap werd verspreid. Dit omdat ze hadden vernomen dat er mogelijk niet-Molukkers in het huurhuis zouden komen wonen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen