Overslaan en naar de inhoud gaan

Bekijk: deze route lopen de koning en koningin op Koningsdag

Geplaatst opdinsdag 18 februari 2020 - 8:53

Op 27 april is het zover: dan bezoeken de koning en koningin Maastricht. Maar waar in de stad kun je de royals zien?

De route bleef lange tijd nog geheim, maar de organisatie heeft dinsdag de route die Máxima en Willem-Alexander en andere leden van de koninklijke familie gaan lopen bekendgemaakt.

Route Koningsdag
Illustratie: L1

Naar het Vrijthof
De Koningsdagroute begint om 11:00 uur op de Sint Servaasbrug. Vanaf de Sint Servaasbrug wandelt de koninklijke familie via de Vissersmaas en Het Bat richting de Graanmarkt en Onze Lieve Vrouweplein. Via de Bredestraat lopen zij vervolgens naar het eindpunt op het Vrijthof. Kijk even mee:

Aankleding
Dordrecht, Zwolle, Tilburg, Groningen en Amersfoort gingen Maastricht al voor sinds Willem-Alexander in 2013 het stokje overnam van zijn moeder, prinses Beatrix. Dat de dag groots wordt aangepakt weten we dus wel, maar hoe gaat Maastricht het aankleden? Beetje bij beetje zal hier de komende tijd meer duidelijkheid over komen.

Bewoners Maastricht
Vanwege de voorbereidingen wordt een deel van de binnenstad afgesloten voor verkeer. Van zondag 26 april 11:00 uur tot maandag 27 april 19:00 uur is het centrum beperkt bereikbaar.

Het programma van Koningsdag wordt in maart bekend.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen