Overslaan en naar de inhoud gaan

Bekijk: deze route lopen de koning en koningin op Koningsdag

Geplaatst opdinsdag 18 februari 2020 - 8:53

Op 27 april is het zover: dan bezoeken de koning en koningin Maastricht. Maar waar in de stad kun je de royals zien?

De route bleef lange tijd nog geheim, maar de organisatie heeft dinsdag de route die Máxima en Willem-Alexander en andere leden van de koninklijke familie gaan lopen bekendgemaakt.

Route Koningsdag
Illustratie: L1

Naar het Vrijthof
De Koningsdagroute begint om 11:00 uur op de Sint Servaasbrug. Vanaf de Sint Servaasbrug wandelt de koninklijke familie via de Vissersmaas en Het Bat richting de Graanmarkt en Onze Lieve Vrouweplein. Via de Bredestraat lopen zij vervolgens naar het eindpunt op het Vrijthof. Kijk even mee:

Aankleding
Dordrecht, Zwolle, Tilburg, Groningen en Amersfoort gingen Maastricht al voor sinds Willem-Alexander in 2013 het stokje overnam van zijn moeder, prinses Beatrix. Dat de dag groots wordt aangepakt weten we dus wel, maar hoe gaat Maastricht het aankleden? Beetje bij beetje zal hier de komende tijd meer duidelijkheid over komen.

Bewoners Maastricht
Vanwege de voorbereidingen wordt een deel van de binnenstad afgesloten voor verkeer. Van zondag 26 april 11:00 uur tot maandag 27 april 19:00 uur is het centrum beperkt bereikbaar.

Het programma van Koningsdag wordt in maart bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen