Maasplassen Thorn

Tientallen boetes uitgedeeld tijdens actie Maasplassen

Tijdens een handhavingsactie in het gebied rondom de Maasplassen in de provincie zijn vorige week vrijdag meer dan 350 controles uitgevoerd.

Zomer Herten Maas Speedboot Boot Varen Lente Water Roermond
Golf aan watersportbekeuringen trok aan Limburg voorbij

In tegenstelling tot in de rest van Nederland heeft de politie in Limburg afgelopen jaar juist iets minder boetes op het water uitgeschreven dan in 2019.

Politie stop achtervolging
Honderden boetes bij grote verkeerscontrole in Heerlen

Bij een verkeerscontrole op drie locaties in Heerlen zijn vrijdag honderden boetes uitgedeeld. Ook heeft de politie één aanhouding verricht.

Wildplassen_HD
Fors minder wildplasboetes uitgedeeld

Het aantal bekeuringen voor wildplassen lag in coronajaar 2020 fors lager dan een jaar eerder. Het Centraal Justitieel Incassobureau CJIB inde afgelopen jaar in Limburg 595 wildplasboetes, tegen 1262 in 2019.

Wielrennen, fietsen, fiets, trappen, trappers
Zeventien toerfietsers op de bon geslingerd in Heuvelland

De politie heeft zondag tijdens de campagne 'Ik fiets vriendelijk' zeventien toerfietsers in het Heuvelland een bekeuring gegeven.

Bekeuringen stiltegebied Keutenberg, Engwegen (28 apr 2021)
Binnen half uur vijf bekeuringen voor passeren stiltegebied

De politie heeft dinsdag vijf bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van het stiltegebied in Keutenberg.

Appen auto achter stuur
Meer appboetes in Nederland behalve in Limburg

Een forse landelijke stijging van het aantal appboetes is afgelopen jaar helemaal aan Limburg voorbij gegaan.

Aanhouding Heerlen 10 feb 2021
Bestuurder betaalt snel even 1000 euro aan boetes

De bestuurder van een Belgische auto heeft woensdagmorgen in één klap zeven openstaande boetes, met een totaalbedrag van 1000 euro, afgetikt.

boete, bekeuring, controle, politie, automobilist, chauffeur, rijbewijs (stock)
Duur dagje: vier boetes en auto kwijt binnen half uur

Een bestuurder die maandag door de politie werd betrapt op veel te hard en onverzekerd rijden heeft zijn auto moeten inleveren.

Vlaai kroonsjele mit sjoem kruisbessen sjtaekbaere
Video: De zoektocht naar de perfecte vlaai

De jaarlijkse vlaaienwedstrijd voor de beste ambachtelijke vlaai van Limburg en Brabant kon niet doorgaan op de gebruikelijke wijze door corona. Maar tot een keuring kwam het dinsdag wel. En dus komt er ook een winnaar.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten