Overslaan en naar de inhoud gaan

Bekerzeperd Eaters omgezet in reglementaire overwinning

Geplaatst opdonderdag 14 oktober 2021 - 22:10

Met dank aan een niet-speelgerechtigde speler bij tegenstander Unis Flyers Heerenveen mogen de ijshockeyers van Snackpoint Eaters Limburg alsnog een overwinning in het bekertoernooi bijschrijven.

Eaters ging zondag in eigen hal met 3-7 onderuit tegen de Friezen in de bekercompetitie, maar het tuchtcollege van de BeNe-League heeft die nederlaag omgezet in een 5-0 overwinning voor de ploeg uit Geleen.

Geen goedkeuring
Heerenveen stelde in die wedstrijd immers Riku Pitkänen op. De Fin deed dat met een status als student-import. De benodigde expliciete goedkeuring van de BeNe-League voor het inzetten van de speler ontbrak echter, blijkt na onderzoek.

IJshockey Nederland
Heerenveen vond dat het Pitkänen mocht laten spelen omdat IJshockey Nederland had ingestemd met de transfer. Maar doordat IJshockey Nederland zich afgelopen zomer terugtrok uit de Stichting Grensoverschrijdend IJshockey - waar naast de BeNe-League ook de nationale bekercompetitie onder valt - heeft die goedkeuring geen waarde, zo oordeelt het tuchtcollege.

Twee nederlagen
Voor Heerenveen is het oordeel een streep door de rekening. Pitkänen speelde niet alleen in de confrontatie met Eaters, maar ook in de bekerwedstrijd tegen UltimAir Hijs Den Haag. Ook dat duel werd door de Flyers gewonnen, maar de Friezen lijden nu dus twee reglementaire 5-0 nederlagen.

Den Haag-tweeluik
Eaters heeft nu de volle buit vergaard in de eerste twee bekerwedstrijden. Zaterdag werd immers al gewonnen bij Zoetermeer: 4-5. Er staan nog vier reguliere bekerwedstrijden op het programma voor de formatie van coach Gints Bikars. Dit weekend speelt Eaters twee keer tegen Den Haag: vrijdagavond in de Hofstad, zondagavond in Glanerbrook.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen