Overslaan en naar de inhoud gaan

Bekersensatie: basketballers BAL Weert kloppen leider Leiden

Geplaatst opwoensdag 28 april 2021 - 21:42

Basketbal Academie Limburg heeft in de kwartfinale van de DBL Cup voor een daverende verrassing gezorgd door ZZ Leiden te kloppen. De ploeg uit Weert versloeg het beste team van het land met 90-87.

Leiden is de topfavoriet in de strijd om de landstitel. In het bekertoernooi bleek de schier onklopbare ploeg toch te verslaan door de Weerter talentenfabriek. In de halve finale speelt BAL tegen Feyenoord Rotterdam.

Spannend
Het is zonde dat het publiek nog steeds het basketbal niet in de hal kan bijwonen, want liefhebbers konden woensdag het hart ophalen. BAL haalde alles uit de kast om het haast ongenaakbare Leiden bij te benen. Het leverde een duel op dat veel langer spannend bleef dan menigeen had gedacht.

Bekijk hier de slotseconden:

Uitstekende start
BAL opende, zoals het dat de laatste tijd wel vaker doet, uitstekend. Hoewel Leiden niet op halve kracht leek te spelen, had de DBL-koploper maar een beperkt antwoord op de Weerter scoringsdrift. BAL leidde het eerste kwart van begin tot eind: 24-19. In het tweede kwart leek Leiden dan toch te doen wat iedereen verwachtte - de leiding overnemen en vervolgens weglopen - maar BAL had een antwoord paraat.

Weer de voorsprong
Het stond halverwege de tweede periode dan wel 34-38, maar het team uit Weert vond telkens weer een weg door de agressieve Leidse verdediging. BAL kwam niet alleen gelijk, maar ook op voorsprong. Mede door een streak van negen Weerter punten op rij stond het halverwege 46-41. Daar kwam bij dat Leiden zich liet frustreren door beslissingen van de arbitrage.

Stuivertje wisselen
In het derde kwart kropen beide teams verder naar elkaar toe en was het stuivertje wisselen wat betreft de leiding in de wedstrijd. BAL knokte voor wat het waard was en dat bleek veel. Aan het einde van het derde kwart was de stand volledig in evenwicht: 64-64.

BAL - Leiden 28 apr 2021
Foto: Publiciteitvisie

Apotheose
De spanning steeg en in het laatste kwart regende het plots driepunters. Met name Sander Hollanders schoot met scherp voor de thuisploeg, terwijl ook de bezoekers met scherp vuurden vanaf de driepuntslijn. De apotheose was onverminderd spannend: met nog een minuut te spelen leidde BAL met 88-87. BAL gaf het niet meer weg en een vreugde-explosie was het gevolg: 90-87.

Halve finale
BAL schaart zich door de overwinning bij de laatste vier ploegen in het bekertoernooi. Vrijdag (20:00 uur) neemt het team het in de eigen Sporthal Boshoven in de halve finale op tegen Feyenoord Rotterdam. Wint BAL ook die wedstrijd, dan wacht zondag al de bekerfinale tegen Landstede Hammers Zwolle of het Bemmelse Yoast United.

Play-offs om landstitel
Het team van trainer Varagic speelt binnenkort ook de kwartfinale in de strijd om de landstitel. Het stuit dan opnieuw op ZZ Leiden: eerst in Weert, daarna volgt een return in Zuid-Holland. Aan het vertrouwen zal het na woensdag niet liggen bij BAL.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen